Το smartwatch έχει εξελιχθεί σε κάτι πολύ πιο ουσιώδες και σημαντικό από ένα απλό gadget, ξεπερνώντας ακόμα και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις όσον αφορά στα wearables και το μέλλον τους. Αποτελώντας προέκταση του smartphone αλλά και του χεριού μας, το έξυπνο ρολόι αναλαμβάνει να μας κρατήσει ενήμερους με ειδοποιήσεις για καθετί συμβαίνει, να καταγράψει με απόλυτη ακρίβεια στοιχεία και δείκτες που αφορούν τη φυσική μας κατάσταση, να σημειώσει την καθημερινή μας άσκηση, να παρακολουθήσει την ποιότητα του ύπνου και τα επίπεδα του στρες μας και εν τέλει να μας βοηθήσει να υιοθετήσουμε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής.

Όσο κι αν σου φανεί παράξενο, το smartwatch είναι απαραίτητο τις ώρες που βρίσκεσαι στη δουλειά σου. Όχι ότι δε χρειάζεται να το φοράς την υπόλοιπη μέρα -κάθε άλλο! Απλά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πίστεψέ μας, το χρειάζεσαι περισσότερο από ποτέ και θα στο αποδείξουμε ευθύς αμέσως. Έλα να δούμε τους πέντε -βασικότερους- λόγους για τους οποίους ισχύει αυτό.

Για να μην… ξεχνάς να σηκώνεσαι

Όπως προαναφέραμε, το smartwatch θα σε βοηθήσει να υιοθετήσεις έναν υγιεινότερο τρόπο ζωής. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι βασικό να κάνεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα μικρά διαλείμματα από την εργασία σου. Το να κάθεσαι στην ίδια στάση για πολλές ώρες δεν ωφελεί καθόλου το σώμα σου. Τουναντίον μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα και, άκουσέ μας, είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεχαστείς, όντας απορροφημένος από τη δουλειά. Το smartwatch σου όμως δεν ξεχνιέται με τίποτα. Θα αναλάβει να σου υπενθυμίζει να σηκώνεσαι όποτε έρχεται εκείνη η ώρα, με τη διαδικασία καταγραφής των επιδόσεών σου συγκριτικά με τον ημερήσιο στόχο σου, να αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο.

Για να μην είσαι μονίμως με το smartphone στα χέρια

Το να κοιτάς κάθε λίγο και λιγάκι το smartphone σου, εκτός από αφορμή για… συζητήσεις με τον προϊστάμενό σου ή -ακόμα χειρότερα- το HR, είναι και αγενές. Κι όμως, με τόσες ειδοποιήσεις και μηνύματα που λαμβάνεις χωρίς σταματημό μέσα στη μέρα, το κινητό σου δεν πρόκειται να σε αφήσει σε ησυχία. Με το smartwatch ωστόσο θα ξεμπερδέψεις μια και καλή με το εν λόγω θέμα. Κάθε φορά που κάτι θα συμβαίνει, μία απαλή δόνηση στον καρπό σου θα σου δίνει… σήμα, έτσι ώστε με ένα ελαφρύ τίναγμά του να μπορείς να δεις με την άκρη του ματιού σου τι τρέχει. Κομψά, διακριτικά και πάνω απ’ όλα αθόρυβα.

Για να μην αργείς στα ραντεβού σου

Όντας συνδεδεμένο με το smartphone σου, το smartwatch σου έχει πρόσβαση και στο ημερολόγιό σου. Καταλαβαίνεις πού το πάμε, έτσι; Εάν λοιπόν εσύ είσαι απορροφημένος στον μαγικό (#not) κόσμο του Excel ή σε κρατούν «αιχμάλωτο» σε ένα meeting που θα μπορούσε να ήταν κάλλιστα email, το ρολόι σου θα αναλάβει να σε γλιτώσει, υπενθυμίζοντάς σου το επόμενο ραντεβού ή κλήση όπου και πρέπει να είσαι παρών. Εξαιρετικά χρήσιμη λειτουργία, αφού εξασφαλίζει πως δεν πρόκειται να αργήσεις ποτέ ξανά σε καμία συνάντηση ή τηλεδιάσκεψη, ενημερώνοντάς σε για την επόμενη υποχρέωσή σου εγκαίρως.

Για να μη χάνεις κλήσεις/μηνύματα

Πόσες φορές σου έχει τύχει να σηκώσεις έπειτα από ώρα το κινητό σου μόνο και μόνο για να διαπιστώσεις πως είχες τρεις κλήσεις και καμιά δεκαριά μηνύματα -εκ των οποίων φυσικά δεν πήρες χαμπάρι κανένα; Επειδή είμαστε σίγουροι ότι θα χάσεις το μέτρημα, πάρε ένα smartwatch να κάνεις τη δουλειά σου! Ακόμα κι αν το smartphone σου είναι σε αθόρυβη λειτουργία, το ρολόι σου θα αρχίσει να δονείται, είτε περιστασιακά όποτε λαμβάνεις ένα μήνυμα, είτε παρατεταμένα όταν κάποιος σε καλεί. Έτσι θα είσαι 100% σίγουρος ότι δεν πρόκειται να ξαναχάσεις κανένα σημαντικό τηλεφώνημα. Εκτός κι αν δεν… πολυψήνεσαι να απαντήσεις!

Για να νιώθεις καλύτερα τέλος πάντων!

Αν όλα τα παραπάνω δε σε έπεισαν ή εν πάση περιπτώσει, χρειάζεσαι κάτι τελευταίο για να ενδώσεις, σκέψου το πιο απλό: όλα τα smartwatches προσφέρουν άπλετες δυνατότητες παραμετροποίησης. «Παίξε» λοιπόν με τις ρυθμίσεις και του δικού σου ρολογιού, επιλέγοντας φερ’ ειπείν για εικόνα παρασκηνίου (face, σαν να λέμε) φωτογραφίες σου με το έτερόν σου ήμισυ ή σύντομα βίντεο από τις τελευταίες σας διακοπές! Φέρε το ρολόι στα μέτρα σου, έτσι ώστε κάθε φορά που το κοιτάς να βλέπεις αγαπημένα σου πρόσωπα, λαμπερά χαμόγελα ή απλά πράγματα, χόμπι και καταστάσεις που σε κάνουν να νιώθεις καλύτερα και φέρνουν το χαμόγελο στο πρόσωπό σου. Όσο στραβά κι αν πηγαίνει η μέρα σου, είναι τεράστια υπόθεση να ξέρεις ότι με μια σου κίνηση, τα πάντα μπορούν να φτιάξουν…

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία