Πρόταση στη βρετανική κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει όποιος αγοραστής ενδιαφέρεται να αποκτήσει την Τσέλσι ανακοίνωσε το Λονδίνο την Παρασκευή, καθώς ο σύλλογος ετοιμάζεται για την «επόμενη ημέρα» μετά τις κυρώσεις που επέβαλε η βρετανική κυβέρνηση στον Ρώσο ιδιοκτήτη του, Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Οι κυρώσεις «πάγωσαν» τα σχέδια του Αμπράμοβιτς να πουλήσει την ομάδα του Λονδίνου, μια κίνηση που περίμενε να του αποφέρει περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια λίρες (3,9 δισεκατομμύρια δολάρια).

Στα χέρια της κυβέρνησης

Ο σύλλογος ελέγχεται πλέον ουσιαστικά από την κυβέρνηση και του επιτρέπεται να λειτουργεί υπό αυστηρούς όρους που εμποδίζουν τις μεταγραφές και τις νέες πωλήσεις εισιτηρίων, ενώ οδήγησαν ακόμα και στο κλείσιμο του καταστήματος της ομάδας.

«Όπως είναι διατυπωμένοι σήμερα οι όροι της άδειας, η πώληση δεν επιτρέπεται», δήλωσε στο Sky News ο υπουργός Τεχνολογίας της Βρετανίας Κρις Φιλπ.

«Ωστόσο εάν εμφανιζόταν ένας αγοραστής, θα ήταν ανοιχτό σε αυτόν ή στον ποδοσφαιρικό σύλλογο να προσεγγίσει την κυβέρνηση και να ζητήσει να αλλάξουν οι συνθήκες με τρόπο που να επιτρέπει την πραγματοποίηση αυτής της αγοροπωλησίας», πρόσθεσε.

Η Τσέλσι ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα επιδιώξει αλλαγές στην άδεια βάσει της οποίας είναι αναγκασμένη πλέον να κινείται, ώστε να επιτραπεί στον σύλλογο να συνεχίσει να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο ομαλά. Η κυβέρνηση είπε ότι όσο ο Αμπράμοβιτς δεν μπορεί να επωφεληθεί οικονομικά από τον σύλλογο, είναι πιθανές κάποιες αλλαγές.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με τον σύλλογο. Εναπόκειται πλέον στην ομάδα να υποβάλει αίτηση για οποιαδήποτε τροποποίηση της άδειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Η Τσέλσι είπε ότι θα το κάνει (σ.σ., θα υποβάλει αίτηση τροποποίησης) και προφανώς θα συνεργαστούμε με τον σύλλογο και το πρωτάθλημα για να εξετάσουμε οποιεσδήποτε λειτουργικά απαραίτητες αλλαγές», πρόσθεσε.

Οικονομικές δυσκολίες

Οι Times, επικαλούμενοι πηγές από τον σύλλογο, ανέφεραν ότι η ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρές οικονομικές δυσκολίες λόγω των περιορισμών που έχει επιβάλει η κυβέρνηση.

«Η άδεια επιτρέπει στον σύλλογο να συνεχίσει τις καθημερινές του δραστηριότητες αλλά οι τράπεζες δεν έχουν διάθεση για ρίσκο», είπε μια πηγή στην εφημερίδα. «Έχουν παγώσει ορισμένες από τις εταιρικές πιστωτικές κάρτες. Έχει ασκηθεί πολύ μεγαλύτερη πίεση στον σύλλογο.»

Αν και ο κύριος χορηγός της φανέλας της Τσέλσι, το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας Three, έχει διακόψει τη σχέση της με την ομάδα, ένας άλλος χορηγός, η Trivago, δήλωσε ότι θα παραμείνει σε επαφή με τον σύλλογο.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με την τρέχουσα ιδιοκτησιακή κατάσταση ιδιοκτησίας της Τσέλσι θέτει προκλήσεις. Προχωρώντας προς τα εμπρός, είναι σημαντικό για εμάς να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον σύλλογο», ανέφερε η εταιρεία διαδικτυακής αναζήτησης ξενοδοχειακών κλινών.

«Ανυπομονούμε για μια μετάβαση της ιδιοκτησίας το συντομότερο δυνατό και θέλουμε να υποστηρίξουμε τον σύλλογο σε αυτή τη διαδικασία», πρόσθεσε.

«Αφαιρέστε το λογότυπο»

Η Three δήλωσε την Πέμπτη ότι ζήτησε από τον σύλλογο να αφαιρέσει το λογότυπό της και ότι ανέστειλε τη χορηγία, ενώ ο χορηγός στα μανίκια της φανέλας, η Hyundai Motor, είπε ότι σκέφτεται ποια θα είναι η επόμενή του κίνηση.

Ο Τόμας Τουσέλ, ο προπονητής της ομάδας της Τσέλσι, είπε ότι οι παίκτες θα μπορούσαν να «φορέσουν ένα μήνυμα για ειρήνη» στις φανέλες της ομάδας.

«Δεν μπορεί ποτέ να είναι το λάθος μήνυμα», είπε. «Ίσως η ανησυχία είναι να βρούμε αρκετές φανέλες για να παίξουμε, με τις κυρώσεις. Αλλά όσο έχουμε αρκετές φανέλες και το λεωφορείο είναι γεμάτο καύσιμα, θα φτάσουμε (στον αγωνιστικό χώρο) και θα είμαστε ανταγωνιστικοί».

Ανέφερε ακόμα ότι εμπιστεύεται τη βρετανική κυβέρνηση να βρει μια λύση για τον αντίκτυπο των κυρώσεων (στην ομάδα) μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport