Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα μπορούσε να προχωρήσει η πώληση της Τσέλσι, εκτιμά η αμερικανική επενδυτική εταιρεία που έχει επιφορτιστεί με την πώληση της ομάδας.

Η εκτίμηση αυτή έρχεται κατόπιν θετικής έκβασης συνομιλιών με την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η διευθέτηση

Σύμφωνα με το BBC, η κυβέρνηση θα χρειαστεί να εκδώσει νέα άδεια για την πώληση του συλλόγου μετά την επιβολή κυρώσεων στον ιδιοκτήτη Ρομάν Αμπράμοβιτς την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά μετά από συμφωνία ότι τα κεφάλαια από την πώληση θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε φιλανθρωπικό οργανισμό ή σε έναν δεσμευμένο λογαριασμό, υπάρχει η πεποίθηση ότι η διαδικασία απόκτησης νέας άδειας θα είναι ομαλή.

Η κυβέρνηση εξέδωσε ειδική άδεια για να επιτρέψει στον σύλλογο να συνεχίσει να λειτουργεί μετά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Αμπράμοβιτς, επικαλούμενη τις σχέσεις του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ωστόσο, σύμφωνα με τους αρχικούς όρους της άδειας, ο σύλλογος δεν μπορεί να πωληθεί. Η προθεσμία υποβολής προσφορών παρατάθηκε έως την Παρασκευή 18 Μαρτίου, με περισσότερους από 20 αξιόπιστους ενδιαφερόμενους.

Οποιαδήποτε πώληση θα πρέπει να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται στη νέα άδεια, η οποία θα εκδοθεί μόλις αποφασιστεί ο προτιμώμενος αγοραστής.

Η πώληση θα υπόκειται επίσης στην έγκριση των ιδιοκτητών και των διευθυντών της Premier League.

«Δέκα μέρες, ή και λιγότερο»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League Ρίτσαρντ Μάστερς δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα: «Το πιο γρήγορο που έχουμε κάνει (σε αντίστοιχες περιπτώσεις) είναι 10 ημέρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι διαδικασίες δεν μπορούν να κινηθούν ακόμη πιο γρήγορα».

Και πρόσθεσε: «Κανονικά είναι θέμα εβδομάδων, αλλά εξαρτάται από την πολυπλοκότητα και τον αριθμό των πιθανών ιδιοκτητών».

Η αμερικανική επενδυτική εταιρεία Raine Group εξέδωσε επιστολή προς τους πιθανούς αγοραστές το Σάββατο διαβεβαιώνοντας τους επενδυτές ότι «θα προχωρήσει στη διαδικασία πώλησης».

Πρόσθεσε: «Κατανοούμε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της πώλησης της Τσέλσι θα απαιτήσει ειδική άδεια που θα εγκριθεί από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία θα δώσει το πράσινο φως τόσο την πηγή όσο και τη χρήση των κεφαλαίων. Θα συνεργαστούμε με τις αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποκτήσουμε αυτήν την άδεια».

Μισθολόγιο «φωτιά»

Όλα τα μέρη επιθυμούν να προχωρήσει η πώληση το συντομότερο δυνατό, δεδομένου ότι το μηνιαίο μισθολόγιο της Τσέλσι είναι 28 εκατομμύρια λίρες και η άδεια της κυβέρνησης ουσιαστικά σταμάτησε τα έσοδα της αγωνιστικής, αφήνοντας την Τσέλσι σε αβέβαιη οικονομική κατάσταση.

Την Παρασκευή, οι πιστωτικές κάρτες του συλλόγου «πάγωσαν» προσωρινά, ενώ οι τράπεζες αξιολογούν τις συνέπειες των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Αμπράμοβιτς. Την ίδια στιγμή, η Three ανέστειλε τη χορηγία της.

Τα εισιτήρια

Η Τσέλσι λέει ότι συνομιλεί με την κυβέρνηση σε καθημερινή βάση «σε αναζήτηση λύσης» σχετικά με το ότι δεν της επιτρέπεται να πουλήσει εισιτήρια για εντός ή εκτός έδρας αγώνες.

Ο σύλλογος λέει ότι η Premier League και η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχουν επίσης μιλήσει στην κυβέρνηση για τα πιθανά ζητήματα που εγείρονται εάν δεν επιτραπεί στους φιλάθλους να εισέλθουν στα γήπεδα.

Οι κυρώσεις σημαίνουν ότι η Τσέλσι δεν επιτρέπεται να πουλάει εισιτήρια, όμως οι οπαδοί που αγόρασαν εισιτήρια απλά ή διαρκείας πριν από τις 10 Μαρτίου μπορούν να παρακολουθήσουν τις αναμετρήσεις.

Οι άνδρες και οι γυναίκες της Τσέλσι θα αγωνιστούν σε προημιτελικούς του Κυπέλλου Αγγλίας αυτό το ερχόμενο Σαββατοκύριακο – η ομάδα του Τόμας Τούχελ επισκέπτεται τη Μίντλεσμπρο το Σάββατο και η ομάδα της Έμα Χέις υποδέχεται την Μπέρμιγχαμ την Κυριακή.

«Πιέζουμε την κυβέρνηση να επιτρέψει στους υποστηρικτές μας να έχουν πρόσβαση στα εισιτήρια», δήλωσε ο σύλλογος. «Γίνονται καθημερινά συναντήσεις για την εύρεση μιας λύσης.

«Γνωρίζουμε τη μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών μας για αυτό το ζήτημα και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το επιλύσουμε το συντομότερο δυνατό».

Τραγουδούν το όνομα του Αμπράμοβιτς

Εν τω μεταξύ, ο επίσημος εκπρόσωπος του πρωθυπουργού επανέλαβε εκκλήσεις προς τους οπαδούς της Τσέλσι να σταματήσουν να τραγουδούν το όνομα του Αμπράμοβιτς.

Κάτι τέτοιο συνέβη κατά τη διάρκεια της εκτός έδρας νίκης των Μπλε επί της Νόριτς την περασμένη Πέμπτη, μια μικρή μερίδα οπαδών φώναζε το όνομα του Ρώσου για μια σύντομη περίοδο στο δεύτερο ημίχρονο της εντός έδρας νίκης επί της Νιούκαστλ την Κυριακή.

«Αναγνωρίζουμε τη δύναμη του αισθήματος της ομαδικότητας, αλλά αυτό δεν δικαιολογεί μια συμπεριφορά εντελώς ακατάλληλη αυτή τη στιγμή», είπε ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport