Την πεποίθηση ότι μετά από 2,5 χρόνια πανδημίας υπάρχει πλέον «μια τεράστια, αδήριτη ανάγκη του κόσμου να ταξιδέψει, να μπορέσει να είναι με την οικογένειά του, να έχει κάποιες ευχάριστες στιγμές, να μπορέσει να ξοδέψει με όλη αυτή την πίεση η οποία υπάρχει», εξέφρασε σε σημερινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας.

«Ο Τουρισμός είναι η λαϊκή οικονομία της χώρας, τα έσοδά του πηγαίνουν πορτοφόλι του μέσου Έλληνα, της μέσης ελληνικής οικογένειας», είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι υπάρχουν μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, μεσαίες επιχειρήσεις, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι γύρω από τον τουριστικό κλάδο.

«Όλα αυτά πρέπει να τα υποστηρίξουμε και θα το κάνουμε μέχρι το καλοκαίρι και στο τέλος του 2022 θα κάνουμε ταμείο» είπε χαρακτηριστικά.

Στήριξη όσων εξαρτώνται από τη ρωσική και ουκρανική τουριστική αγορά

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ακόμα ότι η κυβέρνηση μελετά τρόπους στήριξης τουριστικών γραφείων και ξενοδοχείων που έχουν ως κύρια ενασχόληση τη ρωσική και ουκρανική τουριστική αγορά, ενώ υπενθύμισε ότι ο Τουρισμός είναι αυτή τη στιγμή η κύρια πηγή εσόδων για την ελληνική οικονομία.

«Η ρωσική αγορά εκπροσωπεί ένα μικρό μέρος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Μέσα στη κρίση της πανδημίας είχαμε 50.000 επισκέπτες από την Ρωσία το 2020 και 120.000 επισκέπτες το 2021, που απέφεραν περίπου στα 300 εκ. ευρώ από τα 10,6 δισ. έσοδα που είχαμε το 2021 από τον τουρισμό», είπε.

Ενώ ξεκαθάρισε ότι είναι υποχρέωση της κυβέρνησης να στηριχθούν και να βοηθηθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι που θα πληγούν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ξεχωριστή στρατηγική για κάθε χώρα

Ο υπουργός Τουρισμού είπε ακόμη ότι υπάρχει ξεχωριστή στρατηγική για κάθε χώρα σε ό,τι έχει να κάνει με την προσέλκυση επισκεπτών. Σημείωσε ότι μετά από 2 χρόνια «ανοίγει» η Αυστραλία ενώ αποκάλυψε ότι ο Αυστραλός πρέσβης του μετέφερε ότι «θα είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση και ομογενών ταξιδιωτών και τουριστών από την Αυστραλία. Είμαστε ενδεχομένως ο νούμερο ένα προορισμός τους».

Παράλληλα, από τις 2 Απριλίου ξεκινούν οι απευθείας πτήσεις από τον Καναδά, ενώ από τις 7 Μαρτίου ξεκίνησαν και οι πτήσεις από τις Η.Π.Α., με 9 απευθείας πτήσεις καθημερινά, με προοπτική να αυξηθούν και άλλο, με 3.000 ταξιδιώτες εβδομαδιαίως.

Στο «μέτωπο» της κρουαζιέρας, ο κ. Κικίλιας είπε ότι επιτεύχθηκε αύξηση των προορισμών και αύξηση του home port, ενώ από τα τέλη Φεβρουαρίου είχαμε τα πρώτα κρουαζιερόπλοια στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στα ισχυρά μηνύματα από τη βρετανική και τη γαλλική  αγορά αλλά και τις σκανδιναβικές χώρες στις οποίες «η Ελλάδα είναι επίσης ένα ισχυρό trend».

«Αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες που περνά η κοινωνία»

Αναφερόμενος στα θέματα της ακρίβειας είπε ότι «είναι υποχρέωση της ελληνικής Πολιτείας να ελέγχει τις όποιες αυξήσεις από τις επιχειρήσεις και πολύ χαίρομαι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης χτες από το βήμα της Βουλής, είπε ότι θα ελεγχθούν και θα φορολογηθούν στο 90% τα όποια υπερκέρδη των μεγάλων παρόχων, με βάση τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας».

«Πρέπει αυτή την εποχή πιο πολύ από ποτέ να σκύψουμε πάνω από την κοινωνία και από τους πολίτες, να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε, να δείξουμε ότι αντιλαμβανόμαστε τις δυσκολίες τις οποίες περνάνε», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Τουρισμού.

Επιπλέον, τόνισε ότι αυτό που συμβαίνει δεν «είναι σημειακό και στιγμιαίο», ενώ αναφέρθηκε στην «δεκαετή περιπέτεια με τα μνημόνια, στην περιπέτεια του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, με ανυπολόγιστες συνέπειες για μία πενταετία, μετά βρεθήκαμε σε μια πανδημία και τώρα σε μια ενεργειακή κρίση».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός