«Διαχρονική προτεραιότητά μας είναι η παιδεία, γιατί η παιδεία είναι επένδυση στο μέλλον, στον πολιτισμό και στον άνθρωπο, και αυτό που μας διακρίνει είναι η ψυχή του Έλληνα που κρατάει αυτό τον τόπο δυνατό παρά τις δυσκολίες, και η φιλοδοξία να δούμε τις επόμενες γενιές να προοδεύουν περισσότερο από ό,τι καταφέραμε εμείς». Αυτό τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του, μιλώντας στην προσυνεδριακή συζήτηση της ΝΔ με θέμα «Μεταρρυθμίσεις στο Εκπαιδευτικό Σύστημα», η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι», στο Αιγάλεω.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι «θέλουμε το εκπαιδευτικό σύστημα να δίνει στους νέους και στις νέες τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ειρήνης, για μια Ευρώπη που να δίνει το φως της στον υπόλοιπο πλανήτη, για μία κοινωνία συνοχής». Όπως επίσης σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, υπογράμμισε ότι η Δυτική Αθήνα «είναι η γειτονιά της οικογένειας, της εργασίας και του μόχθου» και έχει σημασία αυτός ο κόσμος να έχει πρόσβαση σε καλύτερης ποιότητας σχολεία και πανεπιστήμια». Ειδικότερα, προστίθεται πως αναφέρθηκε στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το οποίο – όπως είπε – με τις μεταρρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας έχει πλέον τη δυνατότητα να «ανοίξει τα φτερά του σε διεθνείς συνεργασίες» και σε συνεργασίες με φορείς της οικονομίας, έτσι ώστε οι νέες και οι νέοι να έχουν καλύτερη πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Επίσης, ο αναπληρωτής υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του διότι μεγάλο μέρος των πόρων που θα χρηματοδοτήσουν τις μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, πάνω από 1,3 δισ. ευρώ, θα προέλθει από χρήματα του Ταμείου Ανθεκτικότητας και Ανάκαμψης, ως αποτέλεσμα «μιας μεγάλης διαπραγμάτευσης στην ΕΕ που φέραμε εις πέρας στο υπουργείο Εξωτερικών», όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο σχολείο στις γειτονιές μας, ένα σχολείο καταφύγιο αλλά και εφαλτήριο για κοινωνική πρόοδο, για κοινωνική ανέλιξη, για επιτυχία και πάνω από όλα για τη δημιουργία σωστών ανθρώπων που θα έχουν στην ψυχή τους την Ελλάδα και τις αξίες που αυτή κουβαλά μαζί της», ανέφερε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ταμείο Ανάκαμψης