Ο αθλητικός τουρισμός βρίσκεται στην ‘καρδιά’ των προτεραιοτήτων μας, διότι είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους του τουρισμού, αφού όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα ή κινούνται στην Ελλάδα για αθλητικές δραστηριότητες και αναψυχή, για αυτό και καταγράφεται ως μία πολύ σημαντική δυναμική».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας σήμερα στην εκδήλωση που πραγματοποιείται στην Πάτρα, με θέμα «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό», η οποία διοργανώνεται από το υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Αναφερόμενη στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, είπε ότι «συμβάλλουν στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη, στην ισόρροπη ανάπτυξη στο σύνολο της Ελληνικής περιφέρειας και στην πολυπόθητη επέκταση της τουριστικής περιόδου».

Παράλληλα, σημείωσε ότι «ο στρατηγικός σχεδιασμός του υπουργείου, στοχεύει στην ανάδειξη της χώρας ως προορισμού ιδιαίτερων τουριστικών εμπειριών, προσφέροντας στον επισκέπτη ποικιλία εναλλακτικών δραστηριοτήτων για όλο τον χρόνο και διαμορφώνοντας ένα ευρύ πλέγμα ποιοτικών προϊόντων, που θα κάνουν την εμπειρία αυθεντική και μοναδική».

Μιλώντας η Σοφία Ζαχαράκη για το σχέδιο δράσης του 2022, επεσήμανε ότι «το υπουργείο Τουρισμού δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον ορεινό τουρισμό, στον ποδηλατικό τουρισμό, στην αναρρίχηση, στις υπαίθριες αθλητικές δραστηριότητες αναψυχής κ.α.»

Ταυτόχρονα, συνέχισε, «επικαιροποιούμε μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία τα μέτρα ασφαλείας που απαιτούνται σε τέτοιες δραστηριότητες, τις προδιαγραφές του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού και τις υποχρεώσεις των συμμετεχόντων».

Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο, η υφυπουργός Τουρισμού είπε ότι «δίνει ξεχωριστή έμφαση στις ειδικές μορφές τουρισμού, χορηγώντας ενισχύσεις για επενδυτικά σχέδια σε γήπεδα γκολφ, χιονοδρομικά κέντρα, κέντρα αθλητικού τουρισμού, ορειβατικά καταφύγια, εγκαταστάσεις καταδυτικού τουρισμού και εγκαταστάσεις γεωτουρισμού».

Όσον αφορά το ταμείο ανάκαμψης, η Σοφία Ζαχαράκη το χαρακτήρισε ως «ένα πολύ σημαντικό εργαλείο, το οποίο έχουμε μπροστά μας» και πρόσθεσε: «Ένα σημαντικό χρηματικό ποσό, πάνω από 56 εκατομμύρια ευρώ, θα εστιάσει σε εγκαταστάσεις χειμερινού τουρισμού, με δημιουργία υποδομών υψηλής ποιότητας ή αναβάθμιση υπαρχόντων χιονοδρομικών κέντρων και ορεινών καταφυγίων».

Όπως ανέφερε στην συνέχεια η υφυπουργός Τουρισμού, «ο αθλητικός τουρισμός έχει ένα φωτεινό μέλλον μπροστά του και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε να αξιοποιήσουμε τις πολλές ευκαιρίες που προσφέρει για τη χώρα και το συνολικό τουριστικό της προϊόν».

Σε άλλο σημείο της ομιλία της, η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε στο υπουργείο Τουρισμού, έτσι ώστε μετά τα καλά αποτελέσματα που φέραμε το 2021, με το 60% των εσόδων σε σχέση με το 2019 και με τα 11 δισ. ευρώ που μπήκαν στα δημόσια ταμεία, να διεκδικούμε συνεχώς περισσότερες αφίξεις, αύξηση της μέσης δαπάνης και ακόμα υψηλότερη ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες».

Κλείνοντας την ομιλία της σημείωσε ότι «αθλητισμός και τουρισμός πρέπει να είναι ενωμένοι και δυνατοί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε σε κάθε περιοχή της Ελλάδος τις ευκαιρίες που αξίζουν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός