Με μικρές διακυμάνσεις και αντίρροπες δυνάμεις το ελληνικό χρηματιστήριο προσπαθεί να συντηρηθεί πάνω από τα επίπεδα των 900 μονάδων, στα οποία βρέθηκε και έκλεισε μετά από τις 25 Φεβρουαρίου, ήτοι από όταν η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ταρακούνησε τις αγορές.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,35% στις 909,39 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα ελαφρώς βελτιωμένο και πάνω από τα 7 εκατ. ευρώ.

Πάντως, το θετικό στην προσπάθεια αυτή είναι ότι το ΧΑ μπορεί να διαφοροποιείται και πάλι από το κλίμα της Ευρώπης και προσπαθεί να κάνει τη δική του κίνηση ανάκαμψης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μπορεί να αυτονομηθεί από την αβεβαιότητα του πολέμου και την αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αλλά μπορεί να κρατήσει τα επίπεδα των 900 μονάδων ώστε να συντηρήσει το θετικό του κλίμα.

Βέβαια αυτό που χρειάζεται η αγορά είναι να ανεβάσει τους συναλλακτικούς του ρυθμούς, ώστε να πείσει τους μακροπρόθεσμους επενδυτές να ενεργοποιηθούν σε επίπεδα που είναι αρκετά χαμηλότερα από τα υψηλά προ δύο μηνών, ή να τοποθετηθούν υπέρ του ανοδικού σεναρίου με ασφάλεια. Τεχνικά πάντως ίσως αυτό συμβεί εάν διαπεραστεί πειστικά και η αντίσταση των 909-910 μονάδων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ο ΟΛΠ ξεχωρίζει με το +2,94%, όπως και η Λάμδα με το +1,61% και η Eurobank με το +1,46%. Ανοδικά κινούνται οι Motor Oil, Εθνική, ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Τέρα Ενεργειακή, Alpha Bank, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Aegean και ΕΥΔΑΠ, ενώ στον αντίποδα, πτωτικά κινούνται οι Titan, Quest, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, ΟΠΑΠ και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών