
Τα μέτρα κατά της πανδημίας η οποία «σηκώνει και πάλι κεφάλι» στην Κίνα και ο πληθωρισμός είναι οι απειλές για το θαλάσσιο εμπόριο, σύμφωνα με τις αναλύσεις δυο ναυλομεσιτικών οίκων (Allied Shipbroking και Xclusiv).
Καθώς η Κίνα μάχεται για να περιορίσει και να ελέγξει ένα νέο ξέσπασμα του κορωνοϊού αναμένεται αναταραχή στις αλυσίδες εφοδιασμού για άλλη μια φορά και επιβράδυνση της ζήτησης και των εισαγωγών για πολυάριθμα βιομηχανικά προϊόντα, αναφέρει η Allied.
Για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες τώρα η κεντρική κυβέρνηση της Κίνας προσπαθεί να θέσει υπό έλεγχο ένα ξέσπασμα της παραλλαγής Όμικρον με περιορισμένη επιτυχία. Διατηρώντας την πολιτική «μηδέν Covid», τελικά αποφάσισε να «κλείσει» πλήρως τη Σαγκάη παρά τον μικρό αριθμό των κρουσμάτων.
Έτσι η επιβράδυνση στην εφοδιαστική αλυσίδα ήταν εμφανής την περασμένη εβδομάδα και στις ναυτιλιακές αγορές, οι οποίες επηρεάζονται ακόμη από τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.
Κίνδυνος
Σε ένα άλλο σημείωμα του ο ναυλομεσιτικός οίκος Xclusiv αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και της νομισματικής πολιτικής της εποχής του Covid των κεντρικών τραπεζών, είναι η παγκόσμια οικονομία να αντιμετωπίζει έναν μεγάλο κίνδυνο στο δρόμο προς έναν μετα-covid κόσμο, τον παγκόσμιο πληθωρισμό.
Από τη Σιγκαπούρη στον Καναδά και από την ΕΕ στη Βραζιλία, ο πληθωρισμός έχει κινηθεί σε επίπεδα ρεκόρ από την αυγή του 2022.
Οι πληθωριστικές πιέσεις στα εμπορεύματα και τα τελικά προϊόντα μαζί με την ενεργειακή κρίση μπορεί να αποδειχθούν σοβαρό εμπόδιο στην παγκόσμια ανάπτυξη.
Κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τη ναυτιλιακή βιομηχανία καθώς η παγκόσμια ανάπτυξη σχετίζεται άμεσα με το θαλάσσιο εμπόριο και κατά συνέπεια τους ναύλους και τις τιμές αγοραπωλησιών πλοίων, όπως δείχνουν και τα γραφήματα που επισυνάπτει η Xclusiv.


Latest News

«Ανάσα» για τη ναυτιλία - Μειώνονται οι περιορισμοί στη Διώρυγα του Παναμά
Από την 1η Οκτωβρίου θα υπάρξουν τροποποιήσεις στο μεταβλητό στοιχείο του Fresh Water Surcharge (FWS)

Η Hapag-Lloyd «ποντάρει» στο Starlink του Ίλον Μασκ
Η εταιρεία προχωρά στην πλήρη ενεργοποίηση του συστήματος δορυφόρων χαμηλής τροχιάς της SpaceX
![UNCTAD: Ο «πεντάλογος» της ενεργειακής μετάβασης στη ναυτιλία [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/09/40119558-600x400.jpg)
Ο «πεντάλογος» της ενεργειακής μετάβασης στη ναυτιλία - Ενα νόμισμα με... πολλές όψεις [γραφήματα]
Η επισκόπηση των θαλάσσιων μεταφορών προτρέπει για ταχεία δράση εν μέσω αυξανόμενων εκπομπών άνθρακα και ρυθμιστικής αβεβαιότητας

Έτσι σώθηκαν οι ναύτες που έπεσαν στο λιμάνι του Πειραιά – Τι λένε οι Λιμενικοί που τους βρήκαν
Πώς περιγράφουν τις δραματικές στιγμές

Ο Κυριάκος Μάγειρας επενεξελέγη πρόεδρος της Attica Group
Η συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου και η σύνθεση των Επιτροπών

Η επόμενη ημέρα της ναυτιλίας: Μεταξύ πράσινης μετάβασης και γεωπολιτικών εξελίξεων
Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο του Διεθνούς ναυτιλιακού συνεδρίου της Τradewinds στην Αθήνα

ΤΑΙΠΕΔ: Ο ΟΛΘ προτιμητέος επενδυτής για το Λιμάνι Βόλου έναντι 51 εκατ. ευρώ
Τον ΟΛΘ ανακήρυξε ως προτιμητέο επενδυτή για τον λιμάνι του Βόλου το ΤΑΙΠΕΔ

Στυλιανίδης για 50 χρόνια MARPOL: Πράσινη ναυτιλία με ψηφιοποίηση και χρήση καινοτομιών
Η ναυτιλία διαδραματίζει τον κυριότερο ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και τη μεταφορά φορτίων και επιβατών σε όλη την υφήλιο

«Η ναυτιλία των Ελλήνων πρωταγωνιστεί στις ευρωπαϊκές εξελίξεις»
Σημαντικές πρωτοβουλίες και συναντήσεις της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης για τη Ναυτιλία 2023

Capital Link: 13ο συνέδριο για την ναυτιλία – «Δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας μέσω της αειφορίας»
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 3 Οκτωβρίου