Σε 74,0% ανήλθε το ποσοστό απασχόλησης των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το τέταρτο τρίμηνο του 2021, που αντιστοιχεί σε αύξηση κατά 0,5% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat.

Ταυτόχρονα, η εποχικά προσαρμοσμένη συνολική υποχώρηση (χαλάρωση) της αγοράς εργασίας στην ΕΕ, η οποία συνίσταται στην ανεκπλήρωτη ζήτηση εργασίας (όπου περιλαμβάνεται και η ανεργία), διαμορφώθηκε στο 12,3% του εργατικού δυναμικού ηλικίας 20 έως 64 ετών στο τέταρτο τρίμηνο του 2021, πιο χαμηλά από το 12,8% που ήταν στο τρίτο τρίμηνο του ίδιου έτους.

Οι αλλαγές στο ποσοστό απασχόλησης μεταξύ του τρίτου και του τέταρτου τριμήνου του 2021 διέφεραν μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Ανάμεσα στις υψηλότερες αυξήσεις στην απασχόληση που κατέγραψαν κράτη-μέλη της ΕΕ συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα. Ειδικότερα, αυξήσεις καταγράφηκαν στη Μάλτα (+1,8 ποσοστιαίες μονάδες), την Ελλάδα (+1,5 π.μ.), την Εσθονία (+1,3 π.μ.), στην Ιρλανδία (+1,2 π.μ.) καθώς και στην Κροατία (+1,0 π.μ.).

Η απασχόληση αυξήθηκε συνολικά σε 21 κράτη-μέλη της ΕΕ, παρέμεινε σταθερή στην Πορτογαλία και τη Σλοβακία και μειώθηκε σε Λιθουανία (-0,1 π.μ.), Λουξεμβούργο (-0,3 π.μ.), Σλοβενία (-0,4 π.μ.) και Λετονία (-0,6 π.μ.).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Το ΔΝΤ και το μέλλον του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος
Διεθνή |

Το ΔΝΤ και το μέλλον του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος

Οι οικονομολόγοι του ΔΝΤ αναμετριούνται με τους ραγδαίους μετασχηματισμούς του σύγχρονου κόσμου και πώς αυτοί αλλάζουν τα δεδομένα και για τον ρόλο του δολαρίου ως παγκόσμιου νομίσματος αναφοράς