
Την απρόσκοπτη εφαρμογή του στρατηγικού της σχεδιασμού συνέχισε το 2021 η Ακρίτας, ενισχύοντας περαιτέρω τις αποδόσεις της με σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αλλά και της λειτουργικής της κερδοφορίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κύκλος εργασιών παρουσίασε αύξηση περίπου 54%, διαμορφούμενος σε 36,8 εκατ. ευρώ έναντι 23,9 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση.
Tα περιθώρια κερδοφορίας
Η αύξηση αυτή του κύκλου εργασιών σε συνδυασμό με την βελτιούμενη παραγωγικότητα και την ορθή διαχείριση του κόστους λειτουργίας, βελτίωσε σημαντικά τα περιθώρια κερδοφορίας της εταιρείας με τα αποτελέσματα προ φόρων, χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων (EBITDA) να διαμορφώνονται σε 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 2 εκατ. ευρώ (ή έναντι 1,1 εκατ. ευρώ σε επίπεδο προσαρμοσμένου EBITDA) κατά την προηγούμενη χρήση.
Κατά την περυσινή χρήση, ολοκληρώθηκε η πώληση βιομηχανικού κτιρίου επιφάνειας 6.313,30 τμ στη Μαγούλα Αττικής, έναντι συνολικού τιμήματος 2,85 εκατ. ευρώ, με το οποίο απομειώθηκε ισόποσα ο δανεισμός της εταιρείας.
Το 2022 η εταιρεία συνεχίζει απρόσκοπτα την υλοποίηση του στρατηγικού της πλάνου με εστίαση, μεταξύ άλλων, στη συστηματική παρακολούθηση των εξελίξεων στις αγορές α’ και β’ υλών με στόχο την καλύτερη δυνατή διαχείριση σε επίπεδο κόστους και επάρκειας, στην υλοποίηση της στρατηγικής ανακύκλωσης απορριμμάτων ξυλείας και επαναχρησιμοποίησής τους στην παραγωγή και στον περιορισμό του ενεργειακού κόστους.


Latest News

Υπερδιπλάσια EBITDA παρά τη μείωση του κύκλου εργασιών για την Ελαστρον
Το μικτό κέρδος του Ομιλου Ελαστρον διαμορφώθηκε το 2024 σε 18,1 εκ. ευρώ έναντι 16,1 εκ. το 2023

Ολοκληρώθηκε η δημόσια πρόταση της Eurobank για την Ελληνική Τράπεζα - Στο 97,994% η συνολική συμμετοχή
Άμεσα θα ασκήσει το squeeze out η Eurobank

INTERLIFE: Υψηλά κέρδη, αύξηση παραγωγής και πρόταση για μέρισμα 0,20 ευρώ/μετοχή
Τα Εγγεγραμμένα Ασφάλιστρα της INTERLIFE το 2024 έφτασαν τα 100,35 εκατ.€ (+6,96%) έναντι 93,82 εκατ.€ της προηγούμενης Χρήσης

Αυξημένος τζίρος στα 370,4 εκατ. ευρώ το 2024 για τα Πλαστικά Θράκης
Προτεινόμενο συνολικό μέρισμα απο τα Πλαστικά Θράκης 0,23 ευρώ ανα μετοχή

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Καθαρά κέρδη 57,4 εκατ. ευρώ το 2024, επιστροφή 174 εκατ. στους μετόχους
Τα Βασικά Οικονομικά Μεγέθη του Ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ για τη χρήση του 2024

ΓΣΕΒΕΕ: Οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις δεν χρειάζονται προσωρινά επιδόματα αλλά προσιτές τιμές ενέργειας
Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΒΕΕ καλεί την Πολιτεία να υιοθετήσει πολιτικές που θα μειώσουν το κόστος ενέργειας

Ανοίγει η πλατφόρμα για επιδοτήσεις ρεύματος σε 1 εκατ. επιχειρήσεις - Αναλυτικά οι όροι και οι προϋποθέσεις
Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σταύρος Παπασταύρου ξεκαθάρισε πως εκτός επιδοτήσεων θα μείνουν όσες επιχειρήσεις έχουν προβεί διαπιστωμένα σε ρευματοκλοπή

«Ταύρος» για τις ελληνικές τράπεζες η JP Morgan - Υψηλότερες τιμές στόχους για Alpha, Εθνική
Η JP Morgan προχώρησε σε αύξηση των εκτιμήσεων για την κερδοφορία του τραπεζικού κλάδου

Μείωση τζίρου και κερδών για τον Όμιλο ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ το 2024 - Οι προοπτικές για το 2025
Το 2024 αποτέλεσε μια χρονιά προκλήσεων για τη ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας της θυγατρικής «ΕΞΑΛΚΟ Α.Ε. ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ»

Το στοίχημα της Lavipharm με την κάνναβη – Προς νέες εξαγορές και επενδύσεις
Τι ανέφερε η διοίκηση της Lavipharm για την πορεία της εταιρείας στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών – Τι μέρισμα θα προτείνει στους μετόχους