Η ηλεκτροκίνηση επεκτείνεται πλέον σε όλους τους κλάδους των μέσων μεταφοράς με ραγδαίο ρυθμό. Από τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά διανομής μέχρι τα λεωφορεία, τα απορριμματοφόρα και πολλά άλλα οχήματα, όλα κινούνται ταχύτατα προς το μέλλον της κίνησης μέσω μπαταρίας.

Με την τεχνολογία να επεκτείνεται διαρκώς και να εξελίσσεται, η επανάσταση των ηλεκτρικών οχημάτων έχει δημιουργήσει… απόνερα και στον κόσμο των σκαφών.

Όχι τυχαία, η General Motors αποφάσισε να επενδύσει 150 εκατομμύρια δολάρια στην start-up Pure Watercraft με έδρα το Σιάτλ, αποκτώντας μερίδιο 25% στην εταιρεία. Πολλές άλλες startups εργάζονται προς αυτή την κατεύθυνση επιδιώκοντας να φέρουν τα δικά τους ηλεκτρικά σκάφη στην αγορά.

Η εισαγωγή σκαφών μηδενικών εκπομπών είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον και τις θάλασσες. Οι κινητήρες των σκαφών μπορεί να είναι μεγάλοι ρυπαντές. Και τα ηλεκτρικά συστήματα είναι πιο αποδοτικά από τα αντίστοιχα εσωτερικής καύσης. «Ένας ηλεκτροκινητήρας έχει κατασκευαστεί για αυτό. Είναι αποτελεσματικός σε κάθε μέγεθος ροπής», επισημαίνει ο Andy Rebele, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Pure Watercraft, αναδεικνύοντας το μεγάλο πλεονέκτημα των ηλεκτρικών κινητήρων για σκάφη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green
Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες
Green |

Τζον Κέρι: «Καμπανάκι» για το κλίμα – Εύσημα στην Ελλάδα για τις πράσινες πρωτοβουλίες

Ως το καταλληλότερο μέρος «για να εστιάσουμε στην υπαρξιακή πρόκληση για τους ωκεανούς μας και την αδυσώπητη σύνδεση τους με την κλιματική κρίση» χαρακτήρισε την Αθήνα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.