Με ελεγχόμενες απώλειες κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Standard & Poor’s την Παρασκευή, δίνει την ευκαιρία σε πολλά χαρτοφυλάκια να κατοχυρώσουν κέρδη της προηγούμενης εβδομάδας.

Ειδικότερα, ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,46% στις 945,32 μονάδες, με τον τζίρο μάλιστα να αγγίζει τα 30 εκατ. ευρώ.

Την κατάλληλη στιγμή

Η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο S&P, ήρθε την πιο κατάλληλη στιγμή για την ελληνική αγορά, η οποία χρειαζόταν μια ώθηση για να δημιουργήσει ένα μαξιλάρι ασφαλείας από τα επίπεδα των 900 μονάδων. Και μπορεί η σημερινή διόρθωση να θολώνει κάπως το τοπίο, λόγω του μεγάλου του τζίρου, όμως το θετικό σενάριο της δοκιμασίας των 950 – 955 μονάδων δεν έχει αναιρεθεί.

Ο διακαής πόθος

Όπως αναφέρει μάλιστα η Trader24, ο Δείκτης έχει τιμήσει το αγοραστικό του σήμα από τις 910 μονάδες, που εκμαιεύτηκε από την προ ημερών διάσπαση της ανοδικής σφήνας και τη μετέπειτα επιβεβαίωσή της. Ο αρχικά προϋπολογισμένος στόχος των 955 μονάδων είναι πλέον πολύ κοντά, με το βλέμμα να παραμένει εστιασμένο στον μακροπρόθεσμο στόχο των 1.040 μονάδων, ως διακαής πόθος αφενός λόγω της ολοκλήρωσης του πρώτου σκέλους της επί 6ετίας ανοδικότητας, αφετέρου ως ψυχολογικής σημασίας προσπέλαση των 1.000 μονάδων. Η κοντινή στήριξη φαίνεται στις 928.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, πτωτικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Eurobank, Aegean, Alpha Bank, Quest, Titan, ΕΛΧΑ, Πειραιώς και Λάμδα, ενώ στον αντίποδα, ανοδικά προσπαθούν να κινηθούν οι Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους