Το Πάσχα βρήκε τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει την τέταρτη συνεχόμενη ανοδική χρηματιστηριακή του εβδομάδα, επί συνόλω 6 στις τελευταίες 7. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το ΧΑ καταφέρνει να μεγαλώσει την -υπέρ του- ψαλίδα απόδοσης από όλα τα μεγάλα Χρηματιστήρια, καθώς παρατηρείται παράδοξο να αποδίδει κέρδη 6,3% από 1/1, σε αντίθεση, ενδεικτικά, με τους S&P500, Nasdaq100 και DAX40 που καταγράφουν εκτενείς ζημίες 9,5%, 16,5% και 11% αντίστοιχα.

Συν αυτώ, η συναλλακτική δραστηριότητα έχει αυξηθεί ικανοποιητικά περίπου 30% του μεσοσταθμικού, επιρρωνύοντας την πεποίθηση ότι η τρέχουσα ανοδική κίνηση έχει δικαιολογητική βάση τις προσδοκίες των επενδυτών ότι το ΧΑ παραμένει ενδιαφέρων επενδυτικός προορισμός σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Προς το παρόν, ο Δείκτης έχει τιμήσει το αγοραστικό του σήμα από τις 910 μονάδες, που εκμαιεύτηκε από την προ ημερών διάσπαση της ανοδικής σφήνας και τη μετέπειτα επιβεβαίωσή της. Ο αρχικά προϋπολογισμένος στόχος των 955 μονάδων είναι πλέον πολύ κοντά, με το βλέμμα να παραμένει εστιασμένο στον μακροπρόθεσμο στόχο των 1.040 μονάδων, ως διακαής πόθος αφενός λόγω της ολοκλήρωσης του πρώτου σκέλους της επί 6ετίας ανοδικότητας, αφετέρου ως ψυχολογικής σημασίας προσπέλαση των 1.000 μονάδων. Η κοντινή στήριξη φαίνεται στις 928.

Οι μετοχές που συνεχίζουν να εκπλήσσουν θετικά με τη συμπεριφορά τους και προτιμήθηκαν εξ αρχής ως πυλώνες της εν λόγω ανοδικής κίνησης είναι οι ΜΥΤΙΛ, που έπιασε νέα ιστορικά υψηλά προσπερνώντας μάλιστα τα επίπεδα του εμβληματικού 2007, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ και ΤΕΝΕΡΓ.

Ο Τραπεζικός κλάδος παραδίδει μαθήματα ανθεκτικότητας και ισχυρής ανόδου, πράγμα που έχουμε να δούμε για τουλάχιστον 15 χρόνια από τις μετοχές του, κάτι το οποίο επιβεβαιώνεται τόσο από την παρατήρηση αυτών στο ταμπλό καθημερινά, όσο και από την υπεραπόδοσή τους σε σχέση με σχεδόν όλες τις λοιπές.

Τέλος, ειδική μνεία για τον κλάδο της πληροφορικής, που παραμένει πρωταθλητής σε όλες τις κατηγορίες και που ακόμα θεωρείται ότι έχει περιθώρια επιπλέον ανόδου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News