Στην κρίση των γενικών συνελεύσεων των λιμενεργατών τίθενται τις επόμενες ημέρες οι προτάσεις της DPorts Services (εργολάβος της ΣΕΠ) για το νέο μισθολόγιο των εργαζομένων στους προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στην ΣΕΠ (Cosco).

Με ανακοίνωση του το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ, που πρωτοστατεί στις κινητοποιήσεις, υπογραμμίζει ότι «έσπασε η αδιαλλαξία, ο αγώνας μας φέρνει αποτελέσματα», ενώ το άλλο σωματείο που όπως υποστηρίζει είναι πολυπληθέστερο, το ΣΕΕΔΠ, σημειώνει ότι «ότι καταφέραμε να συμπεριληφθούν πάγια αιτήματά μας που γνωρίζετε ότι συζητάμε και διεκδικούμε από καιρό».

H πρόταση της DPort Services προβλέπει μεταξύ άλλων αυξήσεις από 10%-11,64% σε εργαζόμενους με μηνιαίες μικτές αποδοχές έως 2.000 ευρώ και 150 ευρώ αύξηση σε εργαζόμενους με μηνιαίες μικτές αποδοχές από 2.000€ και πάνω. Επίσης προβλέπει εκτός των άλλων να καταβάλλεται η υπερεργασία με προσαύξηση 50% έναντι 20%, δηλαδή 150% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος και η υπερωρία με προσαύξηση 50% έναντι 40%, δηλαδή 25% περισσότερο από αυτό που ορίζει ο Νόμος.

Ακόμη κάνει πλήρως αποδεκτό το αίτημα για ένταξη όλων των εργαζομένων στα «Βαρέα και Ανθυγιεινά» εφόσον επισπευσθούν οι σχετικές διαδικασίες

Επιπλέον ξεκινά τις μονιμοποιήσεις προσωρινών απασχολούμενων με την μετατροπή 250 Συμβάσεων εκ Περιτροπής απασχόλησης σε Πλήρους από 1/6/2022 και μετατροπή τουλάχιστον 100 Συμβάσεων εκ περιτροπής σε Πλήρους κάθε χρόνο, εφόσον ο όγκος εργασιών δεν έχει μειωθεί.

Η ανακοίνωση του ΣΕΕΔΠ

Στην ανακοίνωση του το Σωματείο ΣΕΕΔΠ αναφέρει:

«Συνάδελφοι, παραλάβαμε σήμερα από την εργοδοσία τις ανανεωμένες προτάσεις της για τις μισθολογικές και άλλες παροχές που προτείνει για την υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Βλέπουμε ότι καταφέραμε να συμπεριληφθούν πάγια αιτήματά μας που γνωρίζετε ότι συζητάμε και διεκδικούμε από καιρό. Όλες οι προτάσεις θα τεθούν υπόψιν των συναδέλφων στη Γενική μας Συνέλευση όπου και θα ληφθεί η τελική απόφαση.

Εμείς, όπως έχουμε κάνει μέχρι σήμερα, θα συνεχίσουμε το διάλογο με σκοπό την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας την υπογραφή μιας νέας Συλλογικής Σύμβασης από την οποία θα κερδίζουμε τα περισσότερα δυνατά, όλοι!

Δεν θα ακολουθήσουμε την ΕΝΕΔΕΠ στον καταστροφικό δρόμο που έχει διαλέξει και στο βρώμικο παιχνίδι που παίζει στην πλάτη μας. Γιατί, το έχουμε πει και το ξαναλέμε, δεν τους νοιάζουν οι δουλειές μας αλλά μόνο οι καρέκλες τους!

Η ευθύνη μας απέναντί σας, ως το πρώτο σε ψήφους σωματείο εργαζομένων, είναι να καταλήξουμε το συντομότερο δυνατό στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Και γι’ αυτό θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

Σύντομα θα σας ενημερώσουμε για τον τόπο και την ώρα που θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου μας!!!

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ!!!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ!!!!»

Η ανακοίνωση της ΕΝΕΔΕΠ

Η ανακοίνωση της ΕΝΕΔΕΠ αναφέρει: «Συνάδελφοι, έσπασε η αδιαλλαξία! Ο αγώνας μας φέρνει αποτέλεσμα! Μετά από πολύμηνο αποφασιστικό αγώνα, με την δύναμη της οργάνωσης και της τεράστιας αλληλεγγύης οι εργαζόμενοι με μπροστάρη το ΕΝΕΔΕΠ ανάγκασαν την εργοδοσία να φέρει επιτέλους πρόταση για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το ΔΣ του Σωματείου μας θα εξετάσει αναλυτικά μαζί με τους νομικούς και φοροτεχνικούς συμβούλους του τις προτάσεις της εργοδοσίας, ώστε να είμαστε σε θέση να σας ενημερώσουμε με απόλυτη ανάλυση, εξειδίκευση και εγκυρότητα γύρω από κάθε σημείο της πρότασης της εργοδοσίας, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις από την ΓΣ των μελών μας-η οποία ορίζεται για την Τρίτη 10 Μαΐου στο λιμάνι από 13:00 ως 20:00.

Συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε ότι με τα αιτήματα, τις διεκδικήσεις και τους αγώνες μας έχουμε καταφέρει από το 2014 μέχρι σήμερα να πετύχουμε σημαντικές μικρές και μεγάλες νίκες!

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε κατάκτηση στο λιμάνι οφείλεται στην διεκδικητική, αγωνιστική και συνεπή στάση μας με μπροστάρη το Σωματείο μας/ΕΝΕΔΕΠ.

Όλοι γνωρίζουμε ότι χωρίς την ΕΝΕΔΕΠ και τους αγώνες μας, το λιμάνι θα ήταν ακόμα το κάτεργο του 2010…

Όλοι γνωρίζουμε ότι κάθε πρόταση της εργοδοσίας και της κυβέρνησης ήταν και είναι συνέπεια των δικών μας διεκδικήσεων και αγώνων.

Δίνουμε όλοι το παρόν στην ΓΣ της Τρίτης 10 Μαΐου για να αποφασίσουμε για ένα καλύτερο μέλλον για μας και τις οικογένειές μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Λιμάνια
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα