Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την αγορά του δικτύου καταστημάτων της Reebok στην Ρωσία βρίσκεται η τουρκική αλυσίδα λιανικής FLO Magazacilik. Την είδηση έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της τουρκικής αλυσίδας παπουτσιών, Μεχμέτ Ζιλάν, σύμφωνα με το Reuters.

Πάντως, ο κ. Ζιλάν υποστήριξε ότι η συμφωνία δεν έχει κλείσει ακόμη, διαψεύδοντας δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας Kommersant που υποστήριξε πως η γερμανική φίρμα έχει ήδη αναλάβει τον έλεγχο του δικτύου που ξεπερνά τα 100 καταστήματα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Kommersant, η συμφωνία εκτιμάται σε πάνω από 1,5 δισ. ρούβλια (ήτοι 24,8 εκατ. δολάρια) και θα προσφέρει στην τουρκική εταιρεία που μέχρι τώρα πουλούσε μόνο χονδρική στην Ρωσία την δυνατότητα να εισέλθει στο λιανεμπόριο. Και μάλιστα σε ένα διάστημα που οι δυτικές φίρμες εγκαταλείπουν μαζικά τη χώρα.

Διαβάστε επίσης: Τέλος εποχής για τα McDonalds στην Ρωσία 

Θυμίζουμε πως τον περασμένο Μάρτιο η αμερικανική Authentic Brands Group που ελέγχει την Reebok είχε ανακοινώσει την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη ρωσική αγορά, τόσο σε επίπεδο καταστημάτων όσο και σε επίπεδο ηλεκτρονικού εμπορίου λόγω της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Φαίνεται, ωστόσο, πως αποφάσισε τελικά να οριστικοποιήσει την έξοδο της από την Ρωσία, όπως κάνουν σταδιακά και άλλες δυτικές εταιρείες, διαφόρων κλάδων, βλέποντας πως ο πόλεμος και οι κυρώσεις θα διατηρηθούν για αρκετό διάστημα ακόμη και πως το περιβάλλον για την λειτουργία των δυτικών brandnames γίνεται από τις τοπικές αρχές όλο και πιο δύσκολο.

Νωρίτερα, εξάλλου, και η αλυσίδα fast food της McDonald’s ανακοίνωσε την πλήρη αποχώρηση της από την Ρωσία, μετά από 30 χρόνια λειτουργίας, μια εμβληματική έξοδος που έκανε το γύρο των διεθνών media.

Η Τουρκία δεν έχει υιοθετήσει τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας, οπότε πολλές τουρκικές επιχειρήσεις φαίνεται πως επιχειρούν να καλύψουν το κενό που αφήνουν πίσω τους οι δυτικές φίρμες. Τον περασμένο μήνα η Anheuser-Busch InBev, στο πλαίσιο της αποχώρησης της από την ρωσική αγορά πούλησε τα συμφέροντα της στην τουρκική ζυθοποιία Anadolu Efes, που δραστηριοποιείται τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι