Η στήλη αποχαιρετά σήμερα την ψυχή της.

Τον άνθρωπο που διαμόρφωσε τη φυσιογνωμία της, που έδινε καθημερινά – στην κυριολεξία – τον αγώνα, προκειμένου τα θέματά της να είναι «ουσιαστικά και χρήσιμα», μακριά από εντυπωσιασμούς και ευκολίες και με μόνο κριτήριο το εάν πραγματικά έχουν αξία ως ενημέρωση, έξω και πέρα από κάθε λογής «ατζέντες».

Και το έκανε πάντα με τον ενθουσιασμό και το μεράκι που σπάνια συναντάς ακόμη και σε όσους πρωτομπαίνουν στο επάγγελμα.

Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την αγωνία του για την πληρότητα, την ακρίβεια και την εγκυρότητα του ρεπορτάζ. Αλλά και την προσπάθειά του να είναι κείμενα καλογραμμένα, «διαβαστερά», να δίνουν το υπόβαθρο της είδησης και όπου μπορούν να διανθίζονται με τη βαθιά γνώση της ιστορίας που είχε.

Γιατί την ελληνική οικονομία και την ελληνική επιχειρηματικότητα ο Κώστας δεν τις είδε ποτέ ως απλό ρεπορτάζ, αλλά ως κομμάτι της ζωντανής ιστορίας αυτού του τόπου, της συλλογικής προσπάθειας για ένα μέλλον καλύτερο, πολύ πέρα από την απλή οικονομική μεγέθυνση. Γι’ αυτό και πάντα θεωρούσε ότι ένα καλό βιβλίο για ένα θέμα είναι εξίσου σημαντικό με μια καλή «πηγή».

Με αυτό τον τρόπο έβλεπε και τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και τις ειδήσεις γι’ αυτές. Ως τμήμα μιας διεργασίας που στο τέλος πρέπει να είναι δημιουργική, πέραν των απλών οικονομικών δεικτών, να διαμορφώνει δηλαδή ένα καλύτερο μέλλον που να αξιοποιεί τις δυνατότητες των ανθρώπων που ζουν σε αυτή χώρα.

Γι’ αυτό και πίστευε στην αξία της καλής οικονομικής ενημέρωσης που να στηρίζεται στην αυστηρή τεκμηρίωση αλλά και στην επιστημονική γνώση.

«Ανατρέξτε στα στοιχεία, εκεί βρίσκεται η ουσία», συμβούλευε τους νεώτερους. Με μία φράση περιέγραφε την πεμπτουσία της δημοσιογραφίας, την οποία τόσο αγάπησε και υπηρέτησε με πάθος μέχρι το τέλος.

Ένα τέλος που κανείς δεν πίστευε ότι θα ερχόταν τόσο σύντομα.

Κώστα να είσαι σίγουρος ότι θα κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε ο ΟΤ να είναι στο επίπεδο που ήθελες και οραματίστηκες.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories