Τα οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 ανακοίνωσε η εισηγμένη στο NYSE, ναυτιλιακή εταιρεία Navios Maritime Holdings Inc., συμφερόντων της Αγγελικής Φράγκου.

Ειδικότερα τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 127,8 εκατ. δολάρια έναντι 117 εκατ. δολ. ένα χρόνο πριν. Την ίδια ώρα, η Navios εμφάνισε ζημιές ύψους 0,5 εκατ. δολαρίων, κυρίως λόγω της προπληρωμής μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ύψους 24 εκατ. δολ.

49,9% αύξηση στο EBITDA

Επίσης, τα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA), κατά το πρώτο τρίμηνο ανήλθαν στα 73,8 εκατομμύρια δολάρια από 49,2 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μέσο ημερήσιο ισοδύναμο χρονοναύλωσης (TCE) αυξήθηκε κατά 51,1% και συγκεκριμένα έφτασε τα 21.767 δολάρια την ημέρα, σε σύγκριση με τα 14.404 δολάρια την ημέρα το περσινό πρώτο τρίμηνο.

«Υψηλότερες κατά 50% οι τιμές ναύλων»

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας κα. Αγγελική Φράγκου εξέφρασε την ικανοποίησή της με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου και τόνισε πως «οι τιμές ναύλων μας για το πρώτο τρίμηνο του 2022, ήταν υψηλότερες κατά 50% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2021. Υπάρχουν, ωστόσο, σημαντικές γεωπολιτικές αντιξοότητες, συμπεριλαμβανομένων του πολέμου στην Ουκρανία, την πολιτική της Κίνας για μηδενική Covid, τα αυξανόμενα επιτόκια και τον πληθωρισμό. Μέχρι στιγμής, αυτά τα γεγονότα έχουν επηρεάσει θετικά το εμπόριο δημιουργώντας νέους εμπορικούς δρόμους με μεγαλύτερα τονο-μίλια. Η κατάσταση παραμένει ρευστή και παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις».

Η Navios Hodings κατέχει στόλο από 36 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 3,9 εκατ. dwt εκ των οποίων τα 25 είναι ιδιόκτητα και τα 11 ναυλωμένα με μακροχρόνια συμβόλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία