Αυξήσεις για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό που φτάνουν μέχρι 30% έρχονται μεταξύ άλλων με τις νέες συμβάσεις εργασίας.

Μιλώντας στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» ο σύμβουλος εργασιακών θεμάτων, Βασίλης Πρασσάς, αναφέρθηκε στις αλλαγές σε συμβάσεις εργασίας ορισμένων κλάδων που μέχρι σήμερα βρίσκονταν «στον αέρα».

«Η αλλαγή αφορά σε 400.000 κόσμο, που οι περισσότεροι εξ αυτών είναι νέοι εργαζόμενοι, και πολλοί θα απασχοληθούν εποχιακά. Έρχονται επιλέον αυξήσεις που ιδίως για εποχική απασχόληση είναι μεγαλύτερες. Στις 31 Μαΐου είναι η συνάντηση του συμβουλίου εργασίας, και πλέον ήρθε η ώρα να κατοχυρωθεί και η σύμβαση των επισιτιστικών και τουριστικών καταστημάτων. Οι εν λόγω κλάδοι είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την συγκεκριμένη σύμβαση, η οποία περιέχει και αυξήση σε μισθούς και περισσότερα επιδόματα», ανέφερε αρχικά.

Έρχονται αυξήσεις σε όλα τα καταστήματα επισιτισμού έως 30%, επανέρχονται επιδόματα, για παράδειγμα γάμου, πολυετίας, εποχικής απασχόλησης, ανθυγιεινής εργασίας και τουριστικής εκπαίδευσης. Το εποχικής απασχόλησης αυξάνει 10% τον μισθό. Επίσης κατοχυρώνεται η 5ήμερη εργασία, όπως και οι υπερωρίες.

Για παράδειγμα, ένας μπάρμαν, παντρεμένος λαμβάνει 713 ευρώ. Με την νέα σύμβαση θα λαμβάνει 838 ευρώ. Συνολικά η ετήσια αύξηση 1.750 ευρώ.

Ένας ψήστης ή λαντζέρης, ανύπαντρος λαμβάνει 713 ευρώ. Με τη νέα σύμβαση θα λαμβάνει 820 ευρώ.

Ένας διανομέας, λαμβάνει 713 ευρώ, ενώ με την νέα σύμβαση θα λαμβάνει 775 ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax