Ανοδικά κινείται η τιμή του χρυσού, καθώς το αμερικάνικο δολάριο υποχώρησε στο χαμηλό επίπεδο μηνός για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, καθιστώντας την τιμή του χρυσού πιο ελκυστική για τους επενδυτές που αγοράζουν το πολύτιμο μέταλλο χρησιμοποιώντας άλλα νομίσματα.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο της τάξης του 0,57% και διαμορφώθηκε στα 1.863 δολάρια η ουγγιά. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν άνοδο 0,4% στα 1.855, 30 δολάρια η ουγγιά.

Το δολάριο συνεχίζει την πτωτική πορεία του μαζί με τις αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς η αγορά έχει προεξοφλήσει την επιθετική στροφή στη νομισματική πολιτική της Federal Reserve. «Η υποχώρηση του δολαρίου στήριξε την άνοδο της τιμής του χρυσού πάνω από το μέσο όρο των 200 ημερών, ενώ δεν έχουμε πειστεί ότι το δολάριο έχει βρεθεί στα χαμηλότερα επίπεδα του» εξηγεί ο ανώτερος αναλυτής αγοράς στη City Index Ματ Σίμπσον.

Η πρόεδρος της Fed Κάνσας Σίτι, Έστερ Τζορτζ, δήλωσε ότι αναμένει ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει το επιτόκιο σε περίπου 2% έως τον Αύγουστο, ενώ η περαιτέρω δράση θα εξαρτηθεί από το πώς, τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση, θα επηρεάζουν τον πληθωρισμό.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο παγκοσμίως χρηματιστηριακό αμοιβαίο κεφάλαιο με αντίκρισμα σε χρυσό, δήλωσε ότι οι τοποθετήσεις του αυξήθηκαν κατά 0,44% σε 1.068,07 τόνους τη Δευτέρα από 1.063,43 τόνους την περασμένη εβδομάδα.

Ενισχύεται κατά 1,41% η τιμή του ασημιού στα 22,03 δολάρια η ουγγιά. Η τιμή της πλατίνας υποχωρεί κατά 0,57 % στα 945 δολάρια η ουγγιά, ενώ το παλλάδιο κινείται ανοδικά με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.975 δολάρια (0,57%)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές