Με στόχο να ενημερωθούν οι νέοι για τις προοπτικές σταδιοδρομίας στο ναυτικό επάγγελμα πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στην Κέρκυρα και στα Ιωάννινα αντίστοιχα ημερίδες με θέμα: «Ο δρόμος είναι η θάλασσα – Προοπτικές του ναυτικού επαγγέλματος».

Οι εν λόγω ημερίδες διενεργήθηκαν με πρωτοβουλία της 3ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής και συνδιοργανώθηκαν με τις Περιφέρειες των Ιονίων Νήσων και της Ηπείρου, της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ.) Ηπείρου, του Ιδρύματος Ευγενίδου, των εκδόσεων «Ναυτικά Χρονικά» & Ιsalos.net, του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας, του Δήμου Κέρκυρας και του Δήμου Ιωαννιτών, διεξήχθησαν δε, στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας και στην αίθουσα πολιτιστικού πολυχώρου «Δ.ΧΑΤΖΗΣ» δήμου Ιωαννιτών.

Το ναυτικό επάγγελμα αντιμετωπίζει έλλειψη σε αξιωματικούς γέφυρας και μηχανής σύμφωνα με τους διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα