Με το βλέμμα στις αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων ενόψει των αλλαγών στους δείκτες του MSCI βρίσκεται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως κινείται ήπια πτωτικά, μετά από πέντε ημέρες συνεχούς ανόδου. Ο γενικός δείκτης κινείται με απώλειες 0,45% στις 887,77 μονάδες, με τον τζίρο να προσεγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ.

Μεγάλη αύξηση τζίρου

Σήμερα αναμένεται μεγάλη αύξηση του τζίρου, όπως παραδοσιακά συμβαίνει σε συνεδριάσεις rebalancing, με την αγορά να αναμένει σημαντικές εισροές, όχι μόνο στην Εθνική και στον Μυτιληναίο, τις δύο μετοχές που θα εισέλθουν στον Standard Greece του MSCI, αλλά και στις υπόλοιπες μετοχές του δείκτη, καθώς αυξάνεται και η στάθμισή του.

Όπως άλλωστε εκτιμά η Trader24, η επικείμενη αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI και η είσοδος των Εθνική και Μυτιληναίου, παράλληλα με το γεγονός ότι καμμία από τις ήδη ενσωματωμένες μετοχές δεν βγαίνει από αυτούς, έχει μαγνητίσει το ενδιαφέρον, με τα πονταρίσματα να οδηγούν σε περίπου 300-350 εκατ. ευρώ στην επικείμενη συνεδρίαση, κυρίως στις μετοχές του MSCI Greece (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ, ΕΥΡΩΒ, ΑΛΦΑ). Αφετέρου, αναμένει από την επικείμενη συνεδρίαση ασύμμετρα υψηλή μεταβλητότητα, με τις προβλέψεις να ευνοούν τα χαρτιά του MSCI που “έμειναν πίσω”, με έμφαση τα ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και ΔΕΗ.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, οι Jumbo, Coca Cola, Πειραιώς και Λάμδα σημειώνουν σημαντικές απώλειες, ενώ πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Titan, Alpha Bank, Eurobank, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, Ελληνικά Πετρέλαια και Ελλάκτωρ.

Από την άλλη, ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Σαράντης, Quest, Aegean και Βιοχάλκο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες