Η συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο θα αναγκάσει τη Μόσχα να προσφέρει αργό σε χαμηλότερη τιμή σε άλλους, δήλωσε την Τρίτη ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ.

«Είμαστε ο πιο σημαντικός πελάτης για τη Ρωσία», είπε ο Μπορέλ κατά την άφιξή του στη δεύτερη ημέρα των συνομιλιών των ηγετών της ΕΕ και πρόσθεσε: «Ο σκοπός είναι να κάνουμε τη Ρωσία να έχει λιγότερους οικονομικούς πόρους για να τροφοδοτήσει την πολεμική της μηχανή».

«Θα αγοράζουμε 90% λιγότερο» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι «το έκτο πακέτο εγκρίθηκε»: «Μη σκέφτεστε μόνο την απαγόρευση στο πετρέλαιο, σκεφτείτε επίσης τρεις ακόμη σημαντικές τράπεζες εκτός swift. Θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερες δυσκολίες στη ρωσική οικονομία»

Διαβάστε επίσης Βρυξέλλες: Το κείμενο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής

Ο κ. Μπορέλ επεσήμανε ότι η συμφωνία που επετεύχθη αργά το βράδυ της Δευτέρας αποτελεί «ένα ακόμη βήμα κι ακόμη μία επίδειξη ενότητας», και δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «χρειάζεται πολύς χρόνος στην Ευρώπη για τις συζητήσεις γιατί χρειάζεται ομοφωνία».

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ τόνισε ότι «ο στόχος είναι να έχουν λιγότερoυς οικονομικούς πόρους για να τροφοδοτούν την πολεμική μηχανή. Αυτό βεβαίως θα συμβεί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή