Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιρικός σύλλογος της Πορτογαλίας, η Μπενφίκα, θα γίνει ο πρώτος στη χώρα που θα παίξει… μπάλα στα κρυπτονομίσματα. Η κίνηση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με την πλατφόρμα Socios.com που στηρίζεται στην τεχνολογία blockchain και στόχος είναι η κυκλοφορία ενός fan token, όπως ανακοίνωσε ο ποδοσφαιρικός σύλλογος την Τρίτη.

«Δίνουμε πολύ μεγάλη προσοχή στα ψηφιακά assets», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Μπενφίκα, Ντομπίνγκος Σοάρες ντε Ολιβέιρα και πρόσθεσε: «Είναι μια αγορά που έχει επιρροή στην ποδοσφαιρική βιομηχανία τον τελευταίο καιρό. Η Μπενφίκα επικεντρώνεται συνεχώς στην αναζήτηση και την παροχή θετικής εμπειρίας στους θαυμαστές μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την Socios».

Τι είναι τα fan token

Τα fan tokens είναι ένας τύπος κρυπτονομισμάτων που επιτρέπουν στους κατόχους τους να ψηφίζουν για δευτερεύουσες ως επί το πλείστον αποφάσεις που σχετίζονται με τα κλαμπ τους. Θεωρούνται όλο και περισσότερο από τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους ως πηγή νέων εσόδων.

Το Socios.com, το οποίο παρέχει ανάλογα token για τη Μάντσεστερ Σίτι, τη Μπαρτσελόνα, την Παρί Σεν Ζερμέν και άλλους κορυφαίους ποδοσφαιρικούς συλλόγους, εκτιμά ότι δημιούργησε σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια για τους συνεργαζόμενους συλλόγους το 2021.

Όπως το bitcoin και άλλα ψηφιακά νομίσματα, τα fan token μπορούν να τίθενται σε διαπραγμάτευση σε χρηματιστήρια. Ορισμένες ρυθμιστικές αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις στους επενδυτές σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η κίνηση του Λιονέλ Μέσι

Να θυμίσουμε ότι ο αστέρας του ποδοσφαίρου, Λιονέλ Μέσι, υπέγραψε συμφωνία αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων τον Μάρτιο για την προώθηση του Socios.com, αφού το διετές συμβόλαιο που υπέγραψε με την Παρί Σεν Ζερμέν τον Αύγουστο του 2021 περιλάμβανε μερικά από τα fan tokens κρυπτονομίσματα του γαλλικού συλλόγου σε ένα «πακέτο καλωσορίσματος».

Να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2021, ο πρόεδρος της Μπενφίκα Λουίς Φιλίπε Βιέιρα συνελήφθη στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη φορολογική απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι