Περισσότεροι από 500.000 Αμερικανοί τουρίστες, αναμένονται με απευθείας πτήσεις από τα μεγαλύτερα αμερικανικά αεροδρόμια, χωρίς στον αριθμό αυτόν να συνυπολογίζονται οι αφίξεις στη χώρα μας μέσω πτήσεων transit, όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο της συνάντησης που είχε με τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη.

Όπως επανέλαβε ο κ. Κικίλιας, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται απευθείας από Αμερική 9 πτήσεις την ημέρα, ένας αριθμός που αντιστοιχεί δηλαδή σε 63 πτήσεις την εβδομάδα.

Από την πλευρά του, ο αμερικανός πρέσβης εξέφρασε το προσωπικό του ενδιαφέρον για ανάληψη συγκεκριμένων πρωτοβουλιών που θα δώσουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική στην εξαιρετική συνεργασία των δύο χωρών στον τομέα τουρισμού, ενώ σημείωσε ότι η ζήτηση των αεροπορικών εισιτηρίων από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι πρωτοφανής για την καλοκαιρινή σεζόν.

Επιμήκυνση τουριστικής περιόδου

Επί τάπητος, βρέθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, καθώς και για την προσθήκη νέων προορισμών με την καθιέρωση περισσότερων απευθείας πτήσεων από τις ΗΠΑ προς τη χώρα μας.

Ο αμερικανός πρέσβης μίλησε με ιδιαίτερα θερμά λόγια για το άριστο -όπως το χαρακτήρισε- επίπεδο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας και το εξαιρετικής ποιότητας τουριστικό προϊόν της χώρας μας, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει τόσο την αγάπη του για την Ελλάδα, όσο και την προσωπική του φιλία με τον υπουργό Τουρισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός