Υπογράφηκε, στις 3 Ιουνίου, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας «Ξενία Κύθνος», συμφερόντων του ισραηλινού επιχειρηματία Avraham Ravid, σύμβαση παραχώρησης του δικαιώματος επιφανείας για 99 χρόνια για το ξενοδοχείο Ξενία Κύθνου και των ιαματικών πηγών «Άγιοι Ανάργυροι» και «Κάκκαβος».

Η «Ξενία Κύθνος» απέκτησε το δικαίωμα επιφανείας του εμβληματικού ξενοδοχείου μέσω Δημοσίου Διαγωνισμού και έναντι τιμήματος 2.862.510 ευρώ.

Διαβάστε ακόμα: Σε ποιον περνά το Ξενία Κύθνου και οι Ιαματικές Πηγές

Σημειώνεται ότι το ξενοδοχείο Ξενία Κύθνου είναι ιδιαίτερης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, τόσο για το νησί όσο και για την ίδια την χώρα, αφού μέρος του είναι τα ιστορικά λουτρά τα οποία σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν μετά από επιθυμία της Βασίλισσας Αμαλίας από τους αρχιτέκτονες Hansen, Ziller και Laurent.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, εντός του Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην Κύθνο  εκδήλωση για την ολοκλήρωση της διαδικασίας του Διαγωνισμού και παράδοση του ακινήτου στο νέο του ιδιοκτήτη. Παράλληλα, ο κ. Ravid ήδη συνεργάζεται με ομάδα αρχιτεκτόνων και άλλων ειδικών για την υλοποίηση της επένδυσης το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός