Ενα ακόμα βήμα προς την mainstream οικονομία κάνουν τα NFTs, καθώς ο γίγαντας πληρωμών Mastercard ανακοίνωση ότι οι κάτοχοι καρτών του μπορούν πλέον να αγοράζουν μη ανταλλάξιμα tokens ( NFT ) σε διάφορες αγορές χωρίς να χρειάζεται να αγοράσουν πρώτα κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, προκειμένου να το πετύχει αυτό η Mastercard συνεργάστηκε με τις NFT Immutable X, Candy Digital, The Sandbox, Mintable, Spring, Nifty Gateway και τον πάροχο υποδομής Web 3 MoonPay.

«Με 2,9 δισεκατομμύρια κάρτες Mastercard παγκοσμίως, αυτή η αλλαγή θα μπορούσε να έχει μεγάλο αντίκτυπο στο οικοσύστημα NFT», σύμφωνα με τον Raj Dhamodharan, εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Mastercard για προϊόντα και συνεργασίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και blockchain.

Ευελιξία

Η Mastercard ερεύνησε πρόσφατα μια ομάδα άνω των 35.000 ατόμων σε 40 χώρες και διαπίστωσε ότι το 45% είχε αγοράσει ένα NFT ή θα σκεφτόταν να το αγοράσει, είπε η εταιρεία.

Επιπλέον διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί από τους ερωτηθέντες αναζήτησαν περισσότερη ευελιξία και ήθελαν να μπορούν να πληρώνουν με κρυπτογράφηση για καθημερινές αγορές ή να χρησιμοποιούν πιστωτική ή χρεωστική κάρτα για να αγοράσουν ένα NFT.

Η εταιρεία πληρωμών είπε επίσης ότι θα επικεντρωθεί στην ασφάλεια των πελατών και στην προστασία των δεδομένων των χρηστών σε όλη τη διαδικασία αγοράς ενός NFT.

Τον Ιανουάριο, το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase που εδρεύει στις ΗΠΑ δήλωσε ότι συνεργάζεται με τη Mastercard για να κάνει τις αγορές NFT πιο προσιτές σε ένα ευρύτερο φάσμα καταναλωτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News