Η «Μεγάλη Παραίτηση» με τις εκατοντάδες χιλιάδες κενές θέσεις εργασίας αποτελούν ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς πυροδοτούν ένα σπιράλ αυξήσεων στους μισθούς εντείνοντας περαιτέρω τις πληθωριστικές πιέσεις.

Και παρά τις προσπάθειες που λαμβάνονται για να ανακοπεί η τάση, έρχεται τώρα και το νέο τραγούδι της Μπιγιονσέ, «που απειλεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα».

Το τελευταίο σινγκλ της διάσημης τραγουδίστριας με τίτλο «Break My Soul», που κυκλοφόρησε αργά τη Δευτέρα, εκλιπαρεί τους ακροατές να «απελευθερωθούν» από τα δεσμά του 9-5 τους, λέγοντας «Μόλις παράτησα τη δουλειά μου, θα βρω νέο κίνητρο, διάολε, με δουλεύουν τόσο σκληρά».

Αμέσως ονομάστηκε ως ο «ύμνος για τη Μεγάλη Παραίτηση» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με memes και tweets που ευθυγραμμίζονται με τις παραινέσεις της Queen Bey να εγκαταλείψουν την κουλτούρα της φασαρίας και να επιστρέψει στο «να κοιμάσαι καλά τη νύχτα».

«Στέλνω το email της παραίτησής μου επειδή μου το είπε η Μπιγιονσέ», ήταν μία από τις πιο συχνές αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Η Μεγάλη Παραίτηση

Τους τελευταίους 12 μήνες, ένας αριθμός ρεκόρ Αμερικανών έχουν «απελευθερωθεί» από τη δουλειά τους για διάφορους λόγους: πανδημική εξουθένωση, επιθυμία για καλύτερες αμοιβές ή καλύτερα επιδόματα ή ανάγκη φροντίδας παιδιών ή ηλικιωμένων συγγενών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η τάση αυτή ονομάστηκε «Μεγάλη Παραίτηση».

Η αντιστάθμιση μεταξύ των κενών θέσεων εργασίας και των ατόμων που αναζητούν εργασία σημαίνει ότι πλέον υπάρχουν σχεδόν δύο θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο εργαζόμενο, μια κατάσταση που ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ έχει χαρακτηρίσει ως «ανθυγιεινή» για την οικονομία.

Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά τρία τέταρτα της εκατοστιαίας μονάδας σε μια επιθετική προσπάθεια να μειώσει τον σπειροειδή πληθωρισμό, αλλά η κίνηση θα μπορούσε επίσης να ταρακουνήσει την αγορά εργασίας.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, το “Break My Soul” είχε αμέσως απήχηση στους θαυμαστές — και στους οικονομολόγους.

«Πραγματικά ήρθε η ώρα να μπει το JOLTS στο επίκεντρο», έγραψε στο Twitter ο οικονομολόγος Νικ Μπάνκερ, αναφερόμενος στη μηνιαία έκθεση που καταγράφει τον αριθμό των ατόμων που εγκατέλειψαν τη δουλειά τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus