Με ένα ακόμη αισιόδοξο σημείωμα για την πορεία της Wall Street «ξαναχτύπησε» ο γκουρού των αγορών της JPMorgan, Μάρκο Κολάνοβιτς, που δεν δείχνει να συμμερίζεται τις επιφυλακτικές έως απαισιόδοξες εκτιμήσεις έτερων συναδέλφων του για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας και του χρηματιστηρίου.

Διαβάστε επίσης: ΔΝΤ: Γιατί ενδεχόμενη ύφεση στις ΗΠΑ θα είναι σύντομη 

Ειδικά για την ερχόμενη εβδομάδα, ο Κολάνοβιτς προέβλεψε ανάκαμψη στους δείκτες με άνοδο των μετοχών έως και κατά 7%, καθώς οι επενδυτές ανανεώνουν τα χαρτοφυλάκια τους και προχωρούν σε νέες τοποθετήσεις, μετά το δύσκολο πρώτο εξάμηνο.

Διαβάστε επίσης: Ιστορικό χαμηλό για το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ 

Δύσκολο εξάμηνο

Η επόμενη εβδομάδα σηματοδοτεί, όχι μόνο το κλείσιμο του Ιουνίου, αλλά το κλείσιμο του δευτέρου τριμήνου και συνολικά του πρώτου μισού του έτους, ένα εξάμηνο που δοκίμασε τα… νεύρα και τις αντοχές της αμερικανικής αγοράς και όχι μόνο, με φόντο τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και το ντόμινο των γεωπολιτικών και οικονομικών συνεπειών που πυροδότησε.

Εξάλλου, ανεξάρτητα της πορείας των δεικτών την ερχόμενη εβδομάδα, σε συνέχεια του ανοδικού ξεσπάσματος την περασμένη εβδομάδα, όλοι τους παραμένουν στο βαθύ… «κόκκινο». Ενδεικτικά ο S&P 500 μετρά απώλειες κατά 14% σε τριμηνιαία βάση και σε ποσοστό 18% από τις αρχές της χρονιάς. Σε σχέση δε, με το ιστορικό υψηλό του βρίσκεται μειωμένος κατά 24%!

Την ίδια ώρα και οι αγορές ομολόγων παρουσιάζουν έντονους κλυδωνισμούς, σαν αποτέλεσμα της επιτάχυνσης της σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής από την Federal Reserve.

Σημειωτέον πως ο Κολάνοβιτς είναι από τους λίγους αναλυτές που επιμένει πως η κατάσταση στην αμερικανική αγορά θα βελτιωθεί σταδιακά μέχρι τα τέλη του έτους, όπως και ότι η αμερικανική οικονομία, παρά την πίεση που θα δεχτεί, δεν θα γλιστρήσει σε επίπεδα ύφεσης. Πολλοί αναλυτές και επενδυτικές τράπεζες των ΗΠΑ και όχι μόνο έχουν αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες υποχώρησης της αμερικανικής οικονομίας σε ύφεση στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street