Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση ότι στις ΗΠΑ, οι γυναίκες δεν θα μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα εάν θα κάνουν άμβλωση.

Ένα από τα βασικά δικαιώματα των γυναικών, που κατοχυρώθηκε με αγώνες τη δεκαετία του 1960 και 1970 πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων οδηγώντας τις γυναίκες δεκαετίες πίσω.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ιστορική ανατροπή για το δικαίωμα στην άμβλωση 

To Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, μετά από σχεδόν 50 χρόνια, ακύρωσε την ιστορική απόφαση «Ρόου εναντίον Γουέιντ» του 1973 με την οποία αναγνωρίστηκε το συνταγματικό δικαίωμα στην άμβλωση.

Εκατομμύρια πολίτες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους των ΗΠΑ, διαδηλώνοντας για το αυτονόητο δικαίωμα στην αυτοδιάθεση.

Η απόφαση-κόλαφος πρωταγωνίστεί στο εξώφυλλο της γαλλικής εφημερίδας Liberation. Τη θέση των λευκών αστεριών που κοσμούν τη σημαία των ΗΠΑ έχουν πάρει λευκές κρεμάστρες με τις κόκκινες λωρίδες να παραπέμπουν πλέον στους κινδύνους που επιφυλάσσει για την υγεία των γυναικών η απαγόρευση των αμβλώσεων.

«Μαύρη Παρασκευή. Με απόφασή του το Αμερικανικό Ανώτατο Δικαστήριο έβαλε τέλος στο δικαίωμα στην άμβλωση. Δύναται να καταστεί παράνομη στις μισές πολιτείες της χώρας» γράφει το πρωτοσέλιδο της  γαλλικής εφημερίδας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα