Ο Μπιλ Γκέιτς δεν  έχει κρύψει τη διαφωνία του για κρυπτονομίσματα και NFT, και εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να την εκφράσει.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο TechCrunch για την κλιματική αλλαγή την Τρίτη, ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft περιέγραψε το φαινόμενο ως κάτι που «100% βασίζεται στη θεωρία των ηλιθίων», ενώ σχολιάζοντας πολυδιαφημισμένη συλλογή NFT, Bored Ape Yacht Club, είπε αστειευόμενός ότι αυτές «οι ακριβές ψηφιακές εικόνες πιθήκων» θα «βελτίωναν τον κόσμο πάρα πολύ».

Τα NFT είναι μάρκες που δεν μπορούν να ανταλλαχθούν η μία με την άλλη. Συχνά διαφημίζονται ως ένας τρόπος για να αποδειχθεί η ιδιοκτησία ψηφιακών στοιχείων, όπως συλλεκτικά αντικείμενα τέχνης ή αθλητικών. Αλλά οι κριτικοί τα βλέπουν ως υπερδιαφημισμένα και δυνητικά επιβλαβή για το περιβάλλον, δεδομένης της δυναμικής φύσης των κρυπτονομισμάτων. Πολλά NFT είναι χτισμένα στο δίκτυο πίσω από το ethereum , το δεύτερο μεγαλύτερο διακριτικό.

«Οταν μιλώ για κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων, αναφέρομαι συνήθως σε μια φάρμα όπου έχουν παραγωγή, ή σαν μια εταιρεία όπου παράγουν προϊόντα» είπε ο Γκέιτς.

Όσον αφορά την κρυπτογράφηση, απλά «δεν εμπλέκομαι σε αυτό», πρόσθεσε ο Γκέιτς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto
Bankman-Fried: Τα πολλά πρόσωπα του πρώην βασιλιά των crypto
Crypto |

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX

Αλτρουιστής, ριψοκίνδυνος ή απατεώνας; Οι συνεργάτες του τον «πούλησαν», οι δικαστές τον κατηγορούν για πλάνη και απάτη, ενώ η οικογένειά του μιλά για αυτισμό - Ποιος είναι τελικά ο Bankman-Fried της FTX;