Μέσα σε ένα στενό εύρος διακύμανσης παραμένει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο μπορεί να προσπάθησε να κινηθεί υψηλότερα, αλλά οι πωλητές σε επιλεγμένους τίτλους δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αντίδρασης. Έτσι, ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,16% στις 824,49 μονάδες, με τον τζίρο να μην έχει ξεπεράσει ούτε τα 20 εκατ. ευρώ.

Ανησυχία

Αυτό που απασχολεί την εγχώρια αγορά τις τελευταίες ημέρες, εκτός των διεθνών αβεβαιοτήτων, είναι αφενός η αύξηση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων και αφετέρου η αύξηση του πολιτικού κινδύνου, καθώς πληθαίνουν οι φωνές περί πρόωρων εκλογών. Και μπορεί αυτό το σενάριο να μην συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες, αλλά ανακόπτει τις όποιες αγοραστικές δυνάμεις είχαν απομείνει σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον.

Αναφορικά με την πρώτη ανησυχία, δηλαδή την αύξηση του κόστους δανεισμού των επιχειρήσεων, είναι μια εστία που ενδεχομένως θα παραμείνει για αρκετό διάστημα στην αγορά. Άλλωστε, η άνοδος του επιτοκιακού κόστους ανεβάζει τον πήχη για τους στόχους μικτής εταιρικής κερδοφορίας, προκειμένου να επιτευχθεί η εξυπηρέτηση της αποπληρωμή νέων ομολογιακών εκδόσεων.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Μυτιληναίος, Alpha Bank, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και Εθνική σημειώνουν σημαντικά κέρδη, ενώ θετικά κινούνται και οι Πειραιώς, Λάμδα, Coca Cola και Ελλάκτωρ. Στον αντίποδα, οι ΕΥΔΑΠ και Motor Oil σημειώνουν σημαντικές απώλειες άνω του 2%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Aegean και Ελληνικά Πετρέλαια να ακολουθούν με πτώση άνω του 1%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών