Με πολύ χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα ξεκίνησε άλλη μια χρηματιστηριακή εβδομάδα, ή καλύτερα συνεχίστηκε η πολυήμερη ραστώνη στο ΧΑ.

Ο λόγος μιας τέτοιας εικόνας είναι προφανής, και δεν είναι άλλος από την σημαντική επενδυτική διστακτικότητα σε όλα τα μέτωπα, υπό τη θεώρηση ότι διανύουμε μια μεταβατική περίοδο σε επίπεδο νομισματικής πολιτικής, που δικαιολογεί σημαντικές αλλαγές στο υφιστάμενο μακροοικονομικό περιβάλλον.

Ωστόσο, το κλίμα παραμένει αρνητικό: Ειδικότερα για χθες, η πρωινή αισιοδοξία έσβησε γρήγορα από τα πρόσωπα των λίγων αγοραστών, καθώς στο pre market της Wall Street επίσης εμφανίστηκαν πωλητές που κοκκίνισαν τα ταμπλό, ώστε και η Ελλάδα να λυγίσει τελικά, αφενός χάνοντας τα κέρδη νωρίς το μεσημέρι, αφετέρου κλείνοντας κοντά στα χαμηλά ημέρας, και πολύ κοντά στα τοπικά χαμηλά.

Το θετικό momentum χάθηκε ξαφνικά και πλέον ετοιμαζόμαστε να δούμε επανατροφοδότηση της υφιστάμενης πτωτική τάσης κάτω από τις 810 μονάδες, με επόμενο επίπεδο τις 780, κάτι που θα επέλθει άμεσα σε περίπτωση που αυξηθούν και οι όγκοι.

Επιμέρους, η ΔΕΗ πιέστηκε και πάλι, με πολύ κακή συμπεριφορά από τους επενδυτές και χωρίς σημαντικό λόγο, τουλάχιστον μεταφράζοντας χρηματοοικονομικά, σε νέα χαμηλά 52 εβδομάδων και ουσιαστικά χωρίς σημαντική στήριξη από τους μετόχους της. Εντύπωση προκάλεσε επίσης η ΠΕΙΡ με νέα ιστορικά (!) χαμηλά, με την περιοχή του 1 ευρώ να αποτελεί την ταφόπλακα, μιας και δεν κατάφερε καν να συντηρήσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News