Με το βλέμμα στα μακροοικονομικά στοιχεία κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκοί δείκτες, οι οποίοι δείχνουν σημάδια ανάκαμψης από την εσωστρέφεια των προηγούμενων ημερών, καθώς και τα στοιχεία από το μέτωπο του τουρισμού δείχνουν ενθαρρυντικά.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,7%, με τον κλάδο των βασικών πόρων να κερδίζει κατά 3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,97% στις 7.329 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει κέρδη 0,96% στις 13.309 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 0,62% στις 6.084 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική καταδίκη της Credit Suisse για ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τα κέρδη στην Ευρώπη ακολουθούν εκείνα στην περιοχή Ασίας, μετά την απόφαση της Κίνας να μειώσει στο μισό την περίοδο καραντίνας για τα κρούσματα της Covid 19, δίνοντας στις αγορές ένα μήνυμα ότι το Πεκίνο χαλαρώνει. την αυστηρή του στάση για την εξάλειψη του κορωνοϊού. Αυτό το μήνυμα έχει σαφώς μεγάλο αποδέκτη τον τουριστικό κλάδο της Ευρώπης, ο οποίος συμβάλει σημαντικά στο ΑΕΠ πολλών χωρών.

Διαβάστε επίσης: Morgan Stanley: Στο 60% οι πιθανότητες ύφεσης στις ΗΠΑ

Φόβοι για ύφεση

Παρόλα αυτά, οι επενδυτές θα περιμένουν περισσότερα στοιχεία για την οικονομία της Ευρωζώνης και την καταναλωτική εμπιστοσύνη, προκειμένου να αποτιμήσουν την “υγεία” της οικονομίας. Οι φόβοι για ύφεση έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό καθώς οι κεντρικές τράπεζες προσπαθούν να καταπολεμήσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό με επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός κλίματος ασταθούς κινδύνου σε όλο τον κόσμο.

Τώρα πέραν της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) στη Γερμανία, η οποία θα ολοκληρωθεί σήμερα και κατά την οποία επιβεβαιώθηκε εκ νέου η υποστήριξη στην Ουκρανία, στην Ισπανία πραγματοποιείται η τελευταία σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ. Ο Γενικός Γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα αυξήσει σημαντικά τη δύναμη υψηλής ετοιμότητάς του, αυξάνοντας τον αριθμό των στρατευμάτων από 40.000 σε 300.000.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές