
Περίπου πέντε δισεκατομμύρια δολάρια αναμένεται να δεσμεύσει η G7 για την επισιτιστική ασφάλεια, υπογράμμισε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το τεράστιο πρόβλημα σχετικά με την απειλή της πείνας, που πυροδοτήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία.
Διαβάστε επίσης: G7: Προς μια νέα δέσμη κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας
Τα μισά από τις ΗΠΑ
Την τελευταία ημέρα της συνόδου κορυφής της G7 στη Γερμανία, ο αξιωματούχος είπε στο Reuters, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παράσχουν πάνω από το ήμισυ αυτού του ποσού, το οποίο θα διατεθεί για την καταπολέμηση της πείνας σε 47 χώρες και για τη χρηματοδότηση περιφερειακών οργανώσεων.
Περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια θα διατεθούν σε άμεσες ανθρωπιστικές παρεμβάσεις, με άλλα 760 εκατομμύρια δολάρια για «επισιτιστική βοήθεια» για «ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της παραγωγικότητας των συστημάτων τροφίμων σε όλο τον κόσμο».
Συσπείρωση δυνάμεων
Η G7 προσπαθεί να συσπειρώσει τις αναδυόμενες χώρες, πολλές με στενούς δεσμούς με τη Ρωσία, για να αντιταχθούν στην εισβολή του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία και κάλεσε πέντε μεγάλες δημοκρατίες μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος στη σύνοδο κορυφής προκειμένου να τις «κερδίσει».
Όπως επισημαίνει το Reuters, ορισμένα αναπτυσσόμενα έθνη, πρώην θύματα της δυτικής αποικιοκρατίας, θεωρούν ότι οι δυτικές καταγγελίες για την Ουκρανία δεν ευσταθούν και ανησυχούν περισσότερο για τον αντίκτυπο της αύξησης των τιμών των τροφίμων στους πληθυσμούς τους.
Στο στόχαστρο οι κυρώσεις
Μάλιστα, ορισμένοι κατηγορούν τις δυτικές κυρώσεις, όχι την εισβολή της Ρωσίας σε έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς σιτηρών στον κόσμο και τον αποκλεισμό των λιμανιών της, για τις ελλείψεις.
«Οι ενέργειες του Πούτιν ήταν ο πυρήνας και το πράγμα από το οποίο μπορείτε να τραβήξετε μια ευθεία γραμμή σε όλη την ευπάθεια που βλέπουμε σε όλο τον κόσμο όσον αφορά την επισιτιστική ασφάλεια», είπε ο αξιωματούχος.
«Οι ενέργειές του στραγγάλισαν τη γεωργική παραγωγή και χρησιμοποίησαν τα τρόφιμα ως πολεμικό όπλο μέσω της καταστροφής γεωργικών αποθηκών, εγκαταστάσεων επεξεργασίας… και του αποτελεσματικού αποκλεισμού των λιμανιών της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε.


Latest News

Τραμπ: Εκτελεστικό Διάταγμα για Εξόρυξη Βαθέων Υδάτων από τις ΗΠΑ
Η κυβέρνηση Τραμπ κινείται προς την παράκαμψη του οργάνου του ΟΗΕ που διέπει τον πυθμένα του ωκεανού και την εξόρυξη ορυκτών και μετάλλων σε διεθνή ύδατα

Ο Μιλέι χλευάζει τους οικονομολόγους καθώς το πέσο αψηφά τις προβλέψεις για απότομη πτώση
Το πέσο βρίσκεται πολύ πάνω από το κατώτερο όριο μετά τη μερική διακύμανση, αλλά παραμένει ασταθές

Εθνική Τράπεζα Ελβετίας: Όχι στο bitcoin ως συναλλαγματικό απόθεμα
Τι είπε για το Bitcoin ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας της Ελβετίας

Τραμπ: Ποια είναι ερώτηση που κάνει συχνά στον Όρμπαν
Ο Ούγγρος πρόεδρος Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τον καλεί τακτικά για να τον ρωτήσει πότε θα αποχωρήσει η Ουγγαρία από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο