Οι υποδομές των ΗΠΑ βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Και ιδίως οι γέφυρες: Περισσότερες από μία στις τρεις χρειάζονται επισκευή, ενώ πάνω από 43.000 γέφυρες βρίσκονται σε τόσο κακή κατάσταση που χαρακτηρίζονται ως «δομικά ανεπαρκείς», σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Κατασκευαστών Οδών και Υποδομών Μεταφορών, την οποίαν επικαλείται παλαιότερο δημοσίευμα του CNBC.

«Δομικά ανεπαρκείς»

Μια δομικά ανεπαρκής γέφυρα απαιτεί σημαντικές εργασίες συντήρησης για να παραμείνει σε λειτουργία. Συχνά αναγράφονται όρια βάρους, αλλά θεωρείται ασφαλής για χρήση.

Κάθε μέρα πραγματοποιούνται περίπου 167 εκατομμύρια διελεύσεις από δομικά ανεπαρκείς γέφυρες των ΗΠΑ.

«Η κατάσταση των γεφυρών στις ΗΠΑ δεν είναι καλή και χάνουμε τη μάχη», δήλωσε στο CNBC ο William Ibbs, καθηγητής πολιτικής μηχανικής στο Πανεπιστήμιο Berkeley της Καλιφόρνια.

Τον Ιανουάριο, λίγες ώρες πριν την άφιξη του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στο Πίτσμπουργκ για να συζητήσει για τις υποδομές, κατέρρευσε μία από τις περισσότερες από 440 γέφυρες της πόλης. Δέκα άτομα τραυματίστηκαν, συμπεριλαμβανομένων διασωστών.

Άλλες γέφυρες κατέρρευσαν στην πολιτεία της Ουάσινγκτον το 2013 και στη Μινεάπολη το 2007.

Ελλιπής συντήρηση

«Νομίζω ότι αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι αναβάλαμε τη συντήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα και, ξαφνικά, φτάσαμε στο σημείο να έχουμε ένα τεράστιο ανεκτέλεστο υπόλοιπο συντήρησης χωρίς να έχουμε τη χρηματοδότηση για να το καλύψουμε», δήλωσε ο Kevin Heaslip, καθηγητής πολιτικής και περιβαλλοντικής μηχανικής στο Virginia Tech.

Με τις περισσότερες από τις υποδομές της χώρας να έχουν σχεδιαστεί για διάρκεια ζωής περίπου 50 ετών, ο μέσος όρος ηλικίας των γεφυρών στις ΗΠΑ είναι ήδη 44 έτη. Όμως, μετά από καινοτομίες στην κατασκευή, νέα δομικά υλικά και πρόσθετη χρηματοδότηση, υπάρχουν ενδείξεις για κάποια μέτρια βελτίωση στην κατάσταση των γεφυρών της χώρας.

Τον Ιανουάριο, ο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνησή του θα διαθέσει 27 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τα επόμενα πέντε χρόνια για την επισκευή ή την ανοικοδόμηση χιλιάδων γεφυρών. Η τρέχουσα εκτίμηση για το κόστος επισκευής όλων των γεφυρών στις ΗΠΑ υπολογίζει ότι απαιτούνται 125 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα