Διευρύνοντας τις κυρώσεις κατά της Μόσχας, το υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ και ορισμένοι βασικοί οικονομικοί σύμμαχοι θα απαγορεύσουν τις εισαγωγές ρωσικού χρυσού.

Οι διευρυμένες κυρώσεις αντιπροσωπεύουν την τελευταία προσπάθεια των ΗΠΑ και των εταίρων τους της Ομάδας των Επτά να στοχοποιήσουν τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και να αποξενώσουν την οικονομία της χώρας από το διεθνές εμπόριο και τα συστήματα πληρωμών.

Διαβάστε επίσης – G7: O χρυσός της Ρωσίας στο στόχαστρο του επόμενου πακέτου των δυτικών κυρώσεων

Το Ηνωμένο Βασίλειο, ο Καναδάς και η Ιαπωνία συμμετέχουν στην προσπάθεια των ΗΠΑ να απαγορεύσουν τις εισαγωγές χρυσού από τη Ρωσία.

Διαβάστε επίσης: Τα «ματωμένα διαμάντια» της Ρωσίας και ο ρόλος τους στον πόλεμο 

Επιπλέον κυρώσεις

Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε επίσης την Τρίτη ότι οι κυρώσεις στοχεύουν τώρα επιπλέον 70 ρωσικές εταιρείες και άλλες οντότητες που είναι κρίσιμες για την αμυντική βιομηχανική και μεταποιητική βάση της χώρας.

Διαβάστε επίσης -ΕΕ: Ο ρωσικός χρυσός στο επόμενο πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας

«Οι ευρείες πολυμερείς δεσμεύσεις και οι ενέργειες των μελών της G7 αυτή την εβδομάδα απέκοψαν περαιτέρω την πρόσβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην τεχνολογία που είναι κρίσιμη για τον στρατό τους», ανέφερε η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν. «Η στόχευση της αμυντικής βιομηχανίας της Ρωσίας θα υποβαθμίσει τις ικανότητες του Πούτιν και θα εμποδίσει περαιτέρω τον πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας».

Η απαγόρευση κατά του χρυσού που εξορύσσεται στη Ρωσία δεν ισχύει για μέταλλο που βρισκόταν εκτός Ρωσίας πριν από τη δήλωση της Τρίτης, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή