Την έναρξη ενός προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους άνω των 2 δισ. ευρώ επικύρωσε σήμερα η διοίκηση της γερμανικής BMW. Το πρόγραμμα πρόκειται να ξεκινήσει μέσα στον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Κλιματικά ουδέτερα αυτοκίνητα μέχρι το 2035 στην Ευρώπη 

Το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων, ήτοι περίπου 1,85 δισ. ευρώ, θα διατεθούν για την επαναγορά κοινών μετοχών και τα υπόλοιπα χρήματα για προνομιακές μετοχές.

Το πρόγραμμα πρόκειται να ολοκληρωθεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2023, αν και περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μετά την έναρξη του.

Υψηλά κέρδη 

Ο γερμανικός όμιλος κατάφερε να κλείσει την περσινή χρονιά με σημαντική βελτίωση των εσόδων και των κερδών του. Τα έσοδα του ανέβηκαν κατά 12,4% στα 111.239 εκατ. ευρώ, ενώ τα καθαρά του κέρδη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ στα 12.463 εκατ. ευρώ σημειώνοντας τεράστιο άλμα κατά 223,1% σε ετήσια βάση.

Παράλληλα, η εταιρεία ανεβάζει στροφές στην πορεία της προς την νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης. Μάλιστα, μόλις πριν λίγες ημέρες, ξεκίνησε και επίσημα η παραγωγή στο νέο εργοστάσιο της στην Κίνα, που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την γραμμή κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή