Βουτιά άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να κρατήσει στάση αναμονής διατηρώντας αμετάβλητη την πολιτική τους για την καλοκαιρινή περίοδο, αλλά και των ανησυχιών για επιβράδυνση ενδεχομένως και ύφεσης της οικονομίας.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για παράδοση Σεπτεμβρίου υποχώρησαν 2,62 δολάρια, ή 2,3%, στα 109,83 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο του Αυγούστου, το οποίο λήγει την Πέμπτη, υποχώρησε 1,36 δολάρια ή 1,2%, στα 114,90 δολάρια το βαρέλι. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) υποχώρησαν 3,22 δολάρια ή 2,9%, στα 106,56 δολάρια το βαρέλι.

Διαβάστε επίσης: Ποιος θα κερδίσει τον πόλεμο της ενέργειας; 

Τα κράτη μέλη του ΟΠΕΚ+  αποφάσισαν να διατηρήσουν τα επίπεδα παραγωγής για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ δεν έδωσαν κανένα στίγμα για την πορεία που θα ακολουθήσουν από το φθινόπωρο.

Διαβάστε επίσης: ΟΠΕΚ: Μικρότερη ζήτηση για πετρέλαιο το 2023 λόγω πληθωρισμού 

Η συνεδρίαση του Ιουνίου

Θυμίζουμε πως οι πετρελαϊοπαραγωγικές χώρες, σε συνεδρίαση τους στις αρχές Ιουνίου, ενέδωσαν στις διεθνείς πιέσεις αποφασίζοντας να ανοίξουν λίγο παραπάνω τις στρόφιγγες. Συγκεκριμένα αποφάσισαν αύξηση της παραγωγής κατά 648.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Σήμερα περιορίστηκαν να εγκρίνουν την συνέχιση των επιπέδων αυτών, αλλά αποφεύγοντας τελικά να ανοίξουν τη συζήτηση για τα επίπεδα παραγωγής από τον Σεπτέμβριο.

Οι κυρώσεις στη Ρωσία

Οι κυρώσεις στο ρωσικό πετρέλαιο από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία βοήθησαν να εκτοξευθούν οι τιμές της ενέργειας στα ύψη, ενισχύοντας τους φόβους για τον πληθωρισμό και την ύφεση. Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν παράλληλα με τη Wall Street την Πέμπτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια