Η ενεργειακή κρίση που βιώνει η Ελλάδα και η Ε.Ε. είναι πρωτόγνωρη. Και οι παρενέργειες της πρωτίστως στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας είναι αναμφίβολα ισχυρές.
Οι τιμές του ρεύματος, παρά τις κρατικές επιδοτήσεις, δοκιμάζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, απειλούν τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων, επιβαρύνουν το κόστος των ηλεκτροπαραγωγών και προμηθευτών αλλά πλήττουν και την πολιτική ηγεσία και τον Ρυθμιστή της αγοράς ενέργειας (ΡΑΕ).
Στα δημοσιογραφικά γραφεία και τα επιτελεία πολιτικών και επιχειρηματιών της ενέργειας, έχει γίνει κεντρικό θέμα συζήτησης η εμφάνιση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα. Παρατηρείται το τελευταίο διάστημα πως παρουσιάζεται μόνο όταν το περιβάλλον είναι ασφαλές, δηλαδή σε συνέδρια, τηλεοπτικές εκπομπές με περιορισμένο (εκ των πραγμάτων) χρόνο προβολής, στη Βουλή και γενικά όπου δεν θα στριμωχτεί με ερωτήσεις για λάθη και παραλείψεις… στην ενεργειακή πολιτική. Έτσι για παράδειγμα εξηγείται και το γεγονός πως δεν απαντά στα τηλέφωνα των δημοσιογράφων αλλά και αποφεύγει τις συνεντεύξεις Τύπου.
Διαβάστε επίσης: ΡΑΕ: Στο μικροσκόπιο τα τιμολόγια 7,5 εκατ. καταναλωτών ρεύματος
… Η απόπειρα ηρωικής εξόδου του Δαγούμα της ΡΑΕ
Η ενεργειακή κρίση, όμως προκαλεί και βραχυκυκλώματα… στη λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών. Βραχυκυκλώματα… τα οποία δεν έχουν να κάνουν με την αδυναμία ανταπόκρισης των θεσμικών εκπροσώπων στις προκλήσεις της ενεργειακής ασφάλειας και του ανταγωνισμού. Έχουν να κάνουν, με πολιτικές παρεμβάσεις και μάλιστα «άγαρμπες» στο θεσμό της ανεξαρτησίας των αρχών κι εν προκειμένω της ΡΑΕ.
Την περασμένη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Αρχής, ο αναπληρωτής καθηγητής Αθανάσιος Δαγούμας άσκησε κριτική και άφησε αιχμές κατά της πολιτικής ηγεσίας για σειρά θεμάτων:
1. Οι μεταμεσονύχτιες τροπολογίες που ακύρωσαν αποφάσεις της ΡΑΕ προκειμένου να περάσει η πώληση της ΔΕΠΑ Υποδομών.
2. Η χωρίς ενημέρωση του Ρυθμιστή των αλλαγών στον τρόπο υπολογισμού των τιμών της κιλοβατώρας με την εφαρμογή του πλαφον στη χονδρεμπορική αγορά και την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
3. Η μη εκχώρηση της αρμοδιότητας στον Ρυθμιστή για τη λήψη αποφάσεων που αφορούν την λιανική αγορά ρεύματος. Κάτι που δεν συμβαίνει αλλού στην Ευρώπη.
Όσοι γνωρίζουν τον πρόεδρο της ΡΑΕ θεωρούν ότι το ξέσπασμα του τις προηγούμενες ημέρες φανερώνει και μία απόπειρα ηρωικής του εξόδου… από τη θέση καθώς, όπως έδειξαν οι δηλώσεις του, η Αρχή αδυνατεί να εκπληρώσει το ρόλο της…
…. και μία αγορά ενέργειας στα κάγκελα
Και η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, όμως, βρίσκεται στα κάγκελα… Οι εταιρείες έρχονται αντιμέτωπες αφενός με το υψηλό κόστος αγοράς φυσικού αερίου για την ηλεκτροπαραγωγή και τις υπερβολικά υψηλές τιμές της χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος. Ταυτόχρονα, οι πελάτες τους δυσκολεύονται πολύ να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Το ισχυρό, όμως, και παράλογο, χτύπημα, που δέχτηκαν και ψάχνουν να βρουν το λόγο που θεσπίστηκε είναι για το ό,τι θα πρέπει να αποκτήσουν μαντικές ικανότητες και να προσδιορίζουν τις τιμές της κιλοβατώρας, δύο μήνες πριν την έκδοση των λογαριασμών. Δηλαδή για τους λογαριασμούς του Σεπτεμβρίου θα πρέπει να ορίσουν τιμές από τις 10 Ιουλίου…
Και όλα αυτά σε επίπεδο εντυπώσεων μπορεί να μη λένε τίποτα στους καταναλωτές αλλά στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός… Και η ανησυχία είναι πως με όλα αυτά τα βραχυκυκλώματα και τις παρενέργειες μήπως φτάσει πιο φουσκωμένος αντί για μειωμένος…
Υπερταμείο reloaded
Το Υπερταμείο επιστρέφει και επισήμως. Χρειάστηκε βεβαίως ολόκληρο rebranding, για να μην παθαίνουμε σύγχυση κάθε φορά που θέλουμε να πούμε Υπερταμείο, αλλά διαλέγουμε το λιγότερο ενοχοποιημένο -κατά τα προηγούμενα χρόνια- ΕΕΣΥΠ που όμως δεν καταλαβαίνει τελικά κανείς. «Για να συνεννοούμαστε επιτέλους», όπως είπε χαριτολογώντας εχθές κατά την παρουσίαση του Στρατηγικού Σχεδίου 2022-2024, ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου, κ. Γρηγόρης Δ. Δημητριάδης, «κάνουμε ανατοποθέτηση του ονόματος».
Είναι αλήθεια ότι η ίδρυση της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (ΕΕΣΥΠ) ήρθε σε μια από τις πιο δύσκολες και ταραχώδεις περιόδους της δεκαετούς οικονομικής κρίσης, το 2016, υπό την πίεση των δανειστών. Έτσι ο όρος υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων με διάρκεια ζωής τουλάχιστον 99 ετών που φιγουράριζε σε πηχυαίους τίτλους βρέθηκε να κουβαλά όλη την πόλωση της εποχής. Κάπως έτσι, όπως η Τρόικα άλλαξε κι έγινε Θεσμοί, έτσι το Υπερταμείο έγινε η ακατανόητη ΕΕΣΥΠ.
Ήρθε όμως η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους! Βεβαίως, το rebranding της εταιρείας, που έχει στο χαρτοφυλάκιό της περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση ύψους 6 δισ. με περισσότερους από 31.000 εργαζόμενους και 18 θυγατρικές και συμμετοχές στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών και μεταφορών, της διαχείρισης ακινήτων, των τροφίμων, της τεχνολογίας και των logistics, συμβολίζει ένα νέο κεφάλαιο. Το Υπερταμείο στοχεύει να μετεξελιχθεί σε Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο με αναπτυξιακό χαρακτήρα. Growthfund it is, λοιπόν.
Dimand: Πάνω από 150 εκατ. ευρώ οι προσφορές
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής της Dimand ξεκίνησε την Τετάρτη 29 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 1η Ιουλίου.
Με βάση τα έως τώρα δεδομένα, πληροφορίες κάνουν λόγο για επένδυση σημαντικών ποσών, ενώ εκτιμάται ότι η τελική ζήτηση θα ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα λέγεται πως έχει υπερκαλυφθεί και το green shoe (δικαίωμα προαίρεσης αγοράς ως 931.800 υφιστάμενων μετοχών κυριότητας των νυν κοινών μετόχων).
Υπενθυμίζεται ότι στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συμμετέχουν ως cornerstone επενδυτές το family office της Μαριάννας Λάτση, Latsco με 15 εκατ. ευρώ και το fund του George Elliott, Orasis με 10 εκατ. ευρώ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημόσια προσφορά της Dimand έχει «αγκαλιαστεί» από ολόκληρη την επιχειρηματική κοινότητα, γεγονός που αποδεικνύεται από τα σημαντικά ποσά που επενδύονται.
Πού ποντάρει ο ΣΥΡΙΖΑ
Συνεχίζοντας το θέμα με τις δημοσκοπήσεις που έχουν παραγγείλει τα κόμματα, η στήλη σάς ενημερώνει για δύο ακόμη σημαντικά σημεία.
Το πρώτο είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ ηττάται κατά κράτος από τη ΝΔ σε όλες τις θεματικές που ερωτώνται οι πολίτες, αλλά καταγράφει υψηλά σκορ σε δύο. Η πρώτη έχει να κάνει με τα νέα ζευγάρια και με το πώς αυτά δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους, εξαιτίας των υψηλών ενοικίων, της ακρίβειας, της εργασιακής ανασφάλειας.
Σ’ αυτό το τμήμα της κοινωνίας αναμένεται να στοχεύσει η αξιωματική αντιπολίτευση, με συγκεκριμένες προτάσεις. Μην ξεχνάμε ότι πρώτο το ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει π.χ. για κοινωνική κατοικία, για κατασκευή δηλαδή φθηνής στέγης για τα νέα ζευγάρια. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να κάνει ρελάνς και στις ανακοινώσεις που είχε κάνει ο πρωθυπουργός από το πρώτο Forum του ΟΤ.
Το δεύτερο τμήμα από το οποίο «τσιμπάει» ο ΣΥΡΙΖΑ είναι οι γυναίκες και θα ποντάρει πολύ σε αυτό. Αλλωστε, πέρασε εξαιρετικά επικοινωνιακά η ποσόστωση 50% στην ΚΠΕ του κόμματος.
Το πάρτι της ΝΔ
Αυτά είναι τα δύο καλά σημεία για τον ΣΥΡΙΖΑ, όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η ΝΔ κάνει «πάρτι» στα εθνικά θέματα, στα μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ακόμη και στη διαχείριση της πανδημίας. Όχι, ότι τα βλέπουν ρόδινα οι πολίτες, αλλά δείχνουν μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Μητσοτάκη, παρά στον Τσίπρα. Σύντομα και οι επίσημες ανακοινώσεις για τις συγκεκριμένες μετρήσεις…
Η ακροδεξιά είναι εδώ…
Τα στοιχεία της έρευνας είναι πολύ σοβαρά για να τα περάσει η στήλη έτσι. Δείχνει ένα καλά κρυμμένο πρόβλημα της ελληνικής δημοκρατίας. Τον «κρυπτοφασισμό» που βγαίνει κατά καιρούς στην επιφάνεια, είτε ως νεοναζιστικό μόρφωμα, είτε ως «ψεκασμένοι» πολιτικοί, είτε ακόμη και ως «διαμαρτυρόμενοι» πολίτες που μουντζώνουν τη Βουλή και βρίζουν τους 300 που οι ίδιοι ψήφισαν.
Σύμφωνα με την έρευνα της aboutpeople, 15,6% των πολιτών συμφωνεί ότι μια δικτατορία είναι προτιμότερη από τη δημοκρατία.
Το 23,5% λέει ότι η δικτατορία της 21ης Απριλίου είχε και καλές πλευρές. Ακόμη, το 48,1% λέει ότι λείπει από την Ελλάδα ένα… εθνικό κόμμα ενώ 22,3% συμφωνεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι χρήσιμη, αν δεν χρησιμοποιούσε εγκληματικές ενέργειες.
Τα συμπεράσματα δικά σας, ο προβληματισμός στο υπάρχον πολιτικό σύστημα που κρύβει κάτω από το χαλάκι τον φασισμό και τη ροπή προς την ακροδεξιά μεγάλου μέρους των πολιτών.
Η ντροπή του καθηγητή
Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία ήταν ένα «στοίχημα» της κυβέρνησης, που σχεδιάστηκε λανθασμένα και γι’ αυτό δεν έχει εφαρμοστεί ακόμη. Για το αν πρέπει να υπάρχει ή όχι Αστυνομία σε κάθε Πανεπιστήμιο, χωράει μεγάλη συζήτηση. Όμως, ας διαβάσουμε με… ευλάβεια αυτά που είπε χθες σε συνέδριο ο Μιχάλης Μπλέτσας, Διευθυντής Πληροφορικής, MIT Media Lab. Ούτε πολιτικός είναι κι έχει και μια εμπειρία από το εξωτερικό. Θα μας κάνει να ντραπούμε κι εμείς.
Είπε, λοιπόν:
«Δουλεύω στο ΜΙΤ τα τελευταία 27 χρόνια, η βασική διαφορά με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο είναι η έλλειψη μπάχαλου, για να το πούμε πολύ απλά. [Η Πανεπιστημιακή Αστυνομία] είναι ένα μπάλωμα που πρέπει να γίνει μέχρι να αλλάξει αυτή η κουλτούρα. Ζω στην Αμερική 32 χρόνια, έχω μόνο ελληνικό διαβατήριο, αλλά ντρέπομαι για αυτή την κατάσταση.
Ντρέπομαι για τη χώρα μου, ντρέπομαι ότι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι θεωρούν ότι να έχει το δικαίωμα να σπάσει κάποιος ό,τι κάτι είναι κομμάτι της Παιδείας, ντρέπομαι. Ντρέπομαι για τους μισθούς, για τους φόρους που πληρώνουν οι γονείς. Δεν θα πούμε για την απίστευτη αγωνία που περνάνε, που μόλις τέλειωσε αυτή τη στιγμή, για το πού θα μπουν τα παιδιά – ντρέπομαι που τα παιδιά αυτά θα χαραμίσουν ένα μεγάλο κομμάτι, πολύτιμο, της ζωής τους, σε σχολές που είναι υποχρηματοδοτούμενες και υπάρχουν εκεί μόνο απλώς για να μπουν.
Ντρέπομαι που όλοι οι φίλοι μου, που έχουν γυρίσει επιτυχημένοι στην Ελλάδα, δεν ασχολούνται με αυτό το θέμα, κοιτάνε πώς θα στείλουν τα παιδιά τους στο εξωτερικό. Δεν ασχολείται κανείς, η ελίτ στην Ελλάδα δεν ασχολείται με το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα παιδιά τους πάνε στο εξωτερικό. Ντρέπομαι που έχει γίνει τόσο μεγάλο θέμα κάτι το τόσο πολύ απλό, το αν το ποινικό δίκαιο θα εφαρμόζεται μέσα στα πανεπιστήμια ή όχι».
Ερχεται πληθωριστικό σοκ
Την πρώτη «κρυάδα» για το που «έκλεισε» ο πληθωρισμός τον Ιούνιο θα πάρουμε σήμερα, καθώς η Eurostat πρόκειται να ανακοινώσει τις εκτιμήσεις της για τον εναρμονισμένο δείκτη τιμών καταναλωτή.
Παρότι τα στοιχεία για τον εθνικό δείκτη τιμών καταναλωτή θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) στις 8 Ιουλίου, σήμερα θα διαπιστώσουμε εάν το 11,3% του Μαΐου θα ξεπεραστεί.
Πάντως, δεν κουβαλάμε μόνοι μας το σταυρό του μαρτυρίου.
Στη Γαλλία ο πληθωρισμός εκτινάχθηκε στο 6,5% τον Ιούνιο, κάτι το οποίο αποτελεί ρεκόρ από την εποχή που εισήχθη η χώρα στο ευρώ. Ενώ στην Ισπανία, ο πληθωρισμός σημείωσε διψήφιο ποσοστό για πρώτη φορά από τον Απρίλιο του 1985 και διαμορφώθηκε στο 10,2% σημειώνοντας άλμα από το 8,7% του Μαΐου, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE) που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη.
Ο βραχνάς των αναδρομικών
Κρίσιμη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού κ, Κ. Μητσοτάκη, και του υπουργού Εργασίας κ. Κ. Χατζηδάκη, σήμερα, όπου αναμένεται να τεθεί και το θέμα που έχει ανακύψει με την προχθεσινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων.
Σύμφωνα με την δικαστική απόφαση, δικαίωμα διεκδίκησης αναδρομικών έχουν μόνο όσοι είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη μέχρι τον Ιούλιο του 2020. Δηλαδή περίπου 350.000 συνταξιούχοι. Οι υπόλοιποι (περίπου 1.300.000) χάνουν αυτό το δικαίωμα.
Ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές εντός της κυβέρνησης, οι οποίες εκτιμούν ότι θα πρέπει υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση και να δοθούν αναδρομικά σε όλους τους συνταξιούχους.
Άλλωστε οι εκλογές πλησιάζουν…
Οι «πονηρές» επισημάνσεις Στουρνάρα
Πολύ ανησυχητικές είναι οι προβλέψεις της Τράπεζας της Ελλάδος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Η έκθεση του διοικητή, η οποία δημοσιοποιήθηκε χθες φέρνει την οικονομία στα όρια της ύφεσης για το 2023. Ναι, δεν είναι αυτό το βασικό σενάριο, αλλά ο Γιάννης Στουρνάρας είναι…παλιός και γνωρίζει πολύ καλά ότι οι προβλέψεις δεν μπορούν να είναι ανακόλουθες του τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο.
Έτσι, την ώρα που ο επικεφαλής του SSM Αντρέ Ενρία έστελνε μήνυμα για λογαριασμό της ΕΚΤ προς τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ούτως ώστε να προετοιμάζονται για ύφεση, ο Έλληνας διοικητής έβαζε στο τραπέζι – παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα – απαισιόδοξα σενάρια για το μέλλον της οικονομίας. Άλλωστε, με πληθωρισμό στο 7,6% για το 2022 και ανάπτυξη στο 1,8% (σύμφωνα με το δυσμενές σενάριο), τα πράγματα δεν πάνε και πολύ καλά. Άλλη «πονηρή» διατύπωση ήταν και εκείνη η οποία ανέφερε ότι θα υπάρξει αποκλιμάκωση των τιμών το 2023 και μεγαλύτερη το 2024. Μία μέρα πριν, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας εκτιμούσε κάτι αντίστοιχο, προβλέποντας ουσιαστικά τη συνέχιση της ακρίβειας για πολύ μεγάλο διάστημα ακόμη.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και ένα άλλο σημείο της έκθεσης, στο οποίο αναφέρεται ότι «η κατεύθυνση της δημοσιονομικής πολιτικής το 2022 αναμένεται να μεταστραφεί σε συσταλτική», λόγω του ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα είναι στο 2%, σύμφωνα με το πρόγραμμα Σταθερότητας. Ούτως ειπείν, μείωση δαπανών ή αύξηση φόρων ή μείωση κρατικών παρεμβάσεων. Ή ακόμη και τα τρία μαζί…
Υμνοι για την Αθήνα από τους New York Times
Ένα εξαιρετικά επαινετικό άρθρο για την Αθήνα, δημοσίευσαν χθες οι New York Times. Τίτλος: Στην Αθήνα ανεβαίνει η δημιουργικότητα στην Τέχνη, το φαγητό και σε άλλα. Και στον υπότιτλο: Η ελληνική πρωτεύουσα έχει προσθέσει εντυπωσιακούς χώρους τέχνης, τολμηρά εστιατόρια και μια ξενοδοχειακή αγορά σε μεγάλη άνθηση.
Όπως αναφέρει το άρθρο που υπογράφει η Νίκη Κιτσαντώνη, η Αθήνα έχει κάνει την έκπληξη και μετά την πανδημία, όπου οι πολίτες ήταν αποκλεισμένοι, περάσαμε σε μια φάση δημιουργικής κι επιχειρηματικής δραστηριότητας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ των New York Times, η πόλη απέκτησε συνολικά 272 νέα εστιατόρια, καθώς και εκατοντάδες μπαρ και καφέ. Επίσης έχει 34 νέα ξενοδοχεία με 1.982 δωμάτια τα τελευταία δύο χρόνια ενώ έχει ανθίσει το πολιτιστικό τοπίο.
Αναφέρεται βεβαίως στη λειτουργία της Εθνικής Πινακοθήκης, αποθεώνει την αρχιτεκτονική του κτιρίου και στη συνέχεια γράφει για το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, που άνοιξε το Φεβρουάριο του 2020.
Το άρθρο κάνει λόγο και για την αναζωογόνηση της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής της Αθήνας και για μοναδικές συλλογές που εκτίθενται, όπως αυτή του επιχειρηματία Δημήτρη Δασκαλόπουλου.
Δεν παραλείπει να αναλύσει τον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας και να προτείνει εστιατόρια στου Ψυρή, στα Πετράλωνα κλπ. αλλά και όμορφα μπαράκια καθώς και τα πολυτελή ξενοδοχεία που κτίστηκαν τα τελευταία χρόνια.
Latest News
Αλλαγή σελίδας στον Πειραιά, το timing της ελληνικής διπλωματίας, η «γκάφα» Πετραλιά, ο κεφάτος Σιάμισιης, «έκλεισε το μάτι» ο Θεοδωρικάκος
Νέα σελίδα για το κτήριο Κορασίδη στον Πειραιά
Θυμήθηκαν τον Τσίπρα, η προσεκτική ΕΚΤ, ετοιμάζεται το deal του CVC, τα «σεμινάρια» του Θεοδωρόπουλου, το ξενοδοχείο του χρηματιστή, Χριστούγεννα στο Ντίσελντορφ
Θυμήθηκαν και τα ελληνικά
Στον πάγο και πάλι οι τράπεζες, τα 13 λεπτά του Πατέλη, το αποτύπωμα Κοντόπουλου, οι μνήμες Τζαννετάκη, τι ετοιμάζει η Lavipharm, η πρόταση Καλαντώνη, το deep value play της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, από Δευτέρα οι αποφάσεις για ΔΕΠΑ
Παίζοντας με τις τάπες…
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη, η σφήνα Πολίτη, «καίει» εκατ. η Hellenic Train, παρασκήνιο για Elpedison, το triple της Helleniq Energy, η άγνωστη «πληγή» του λιανεμπορίου
Τα «ποδηλατάκια» του Δημητριάδη
Το βιβλίο του Πατέλη, τραπεζική υπομονή μέχρι την Κυριακή, το ράλι της Helleniq Energy, το billion της Attica Bank, ο αγοραστής του Κορασίδη, ο «θησαυρός» στους φούρνους
Λίγη θεωρία
Στην αναμονή ο Αγ. Βασίλης για το ΧΑ, τα σενάρια για τράπεζες, το timing της Νέας Υόρκης, τα χιλιόμετρα του Πιτσιλή, το δείπνο στην Ακρόπολη, «σιγή ασυρμάτου» για Elpedison
Στην αναμονή
Κυβέρνηση από το… παρελθόν, το «Άγιο Δισκοπότηρο» των long του ΧΑ, τα deals που έρχονται, τα προβλήματα του Fourlis, το «θέατρο» του ΟΠΕΚΕΠΕ και η Stoli
Το όριο
Η γραμμή «Μαζινό» των αγορών, η «προσγείωση» Piccoli στην Αθήνα, το κλειστό meeting των επιχειρηματιών, το αδιέξοδο της Energean, οι Κινέζοι στο Golden Hall, οι έλεγχοι στα κρεατικά
Καμία ανησυχία (;) από το μέτωπο
Τα «στραβά μάτια» των τραπεζών, το αυτονόητο από τη Βρεττού, το στοίχημα της Θεσσαλίας, «Ενοικιάζεται» στην Κλαυθμώνος, το game της Edison, τι ετοιμάζουν οι Γερμανοί στην… Κω;
Τα αυτονόητα
Όλο το παρασκήνιο στο ΟΤ FORUM, τα «βελάκια» της κυβέρνησης στις τράπεζες, το «μυαλό» του Γκούμα στην Motor Oil, οι «συμμαθητές» των επενδύσεων, η είδηση από την BofA
Δεύτερη ημέρα στο ΟΤ FORUM