Σε περικοπή των σχεδίων της για την πρόσληψη μηχανικών αυτή τη χρονιά τουλάχιστον κατά 30% προχωρά η ιδιοκτήτρια εταιρία του Facebook, η Meta Platforms Inc, όπως ανακοίνωσε χθες στους εργαζόμενους ο εκτελεστικός διευθυντής της Μαρκ Ζάκερμπεργκ καθώς τους προειδοποίησε να προετοιμαστούν αναφορικά με μία βαθιά πτώση στην οικονομία.

Η Meta μείωσε το στόχο της για την πρόσληψη μηχανικών το 2022 κατά περίπου 6.000-7.000 πιο κάτω από τον αρχικό προγραμματισμό της πρόσληψης περίπου 10.000 νέων μηχανικών, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Ζάκερμπεργκ. Η εταιρία επιβεβαίωσε την αναστολή των προσλήψεων σε ευρύτερο επίπεδο τον προηγούμενο μήνα, χωρίς ωστόσο να έχουν αναφερθεί προηγουμένως, τα ακριβή αριθμητικά δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Meta: Πωλήσεις εικονικών αγαθών με ζεστό χρήμα

Επιπρόσθετα με τη μείωση των προσλήψεων, όπως είπε ο Ζάκερμπεργκ, η Meta θα αφήσει κενές συγκεκριμένες θέσεις στελεχών αντιδρώντας στη φθορά και “κρατώντας χαμηλούς τόνους” σχετικά με τις αποφάσεις της διοίκησης για την απομάκρυνση στελεχών που δεν μπόρεσαν να επιτύχουν τους επιθετικούς στόχους που είχαν τεθεί από την εταιρία.

Η Meta θα “πρέπει να αξιολογήσει πιο δραστικά τις προτεραιότητές της” και να λειτουργεί με “πιο μικρές, πιο αποτελεσματικές και λιγότερο απαιτητικές ομάδες στελεχών,” έγραψε στο ίδιο εσωτερικό σημείωμα ο υπεύθυνος ανάπτυξης προϊόντων και υπηρεσιών Κρις Κοξ, το οποίο εμφανίστηκε στην συγκέντρωση του προσωπικού για την ανταλλαγή ερωτήσεων και απαντήσεων.

“Θέλω να επισημάνω ότι διανύουμε δύσκολους καιρούς εδώ και ότι οι αντίθετοι άνεμοι είναι ισχυροί. Είναι αναγκαίο να επιχειρούμε άψογα σε ένα περιβάλλον χαμηλότερης οικονομικής ανάπτυξης, όπου οι ομάδες δεν θα πρέπει να περιμένουν μεγάλες εισροές νέων μηχανικών, αλλά προϋπολογισμών,” έγραψε ο Κοξ.

Το εσωτερικό αυτό σημείωμα “είχε ως στόχο να διαμορφώσει ένα περιβάλλον αναφορικά με όσα η εταιρία έχει ανακοινώσει δημόσια για τα κέρδη της, σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, αλλά και τις ευκαιρίες που έχουμε, αναφορικά με τα μεγαλύτερα πεδία δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης,” ανέφερε σε μία δήλωσή του, ένας εκπρόσωπος της Meta.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί