«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση με μία διεθνή ενεργειακή κρίση και εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς και με τους εξαιρετικά λίγους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με μεγάλες επιπτώσεις στους καταναλωτές».

Αυτό υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Γιάννης Λιανός.

Διαβάστε επίσης: Tο «πρώτο μεγάλο θύμα» της ενεργειακής κρίσης

Όπως αναφέρει ο κ. Λιανός:

«H Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν η πρώτη στην Ευρώπη αλλά και μεταξύ χωρών του ΟΟΣΑ, που εκκίνησε αυτεπάγγελτη έρευνα για τα πετρελαιοειδή τον Σεπτέμβριο 2021 ενώ παρακολουθούμε το θέμα από το 2020 (πανδημία), για να δούμε εάν υπάρχει το φαινόμενο rockets & feathers.

Επίσης, υπήρξαμε η δεύτερη (μία ημέρα μετά την Αυστρία) και από τις τρεις μόνο Αρχές Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Γερμανία είναι η τρίτη) που ξεκίνησε χαρτογράφηση ή κλαδική έρευνα στην αγορά των καυσίμων, ένα μήνα μετά αφού μας δόθηκε η νέα αυτή αρμοδιότητα.

Κατά τα άλλα υπήρξαμε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην Ευρώπη με τους περισσότερους ελέγχους το 2021 ενώ ερευνήθηκαν τομείς που επηρεάζονται από την κρίση όπως ορισμένα προϊόντα σουπερμάρκετ, ηλεκτρική ενέργεια, μεταφορές.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία σημαντική πρόκληση με μία διεθνή ενεργειακή κρίση και εκτόξευση των τιμών των τροφίμων διεθνώς και με τους εξαιρετικά λίγους ανθρώπινους πόρους που διαθέτουμε συνεχίζουμε εστιάζοντας σε τομείς με μεγάλες επιπτώσεις στους καταναλωτές».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Δύο σενάρια στην αγορά πετρελαίου για το παζάρι Δύσης και Ιράν
Ενέργεια |

Η συμφωνία με το Ιράν θα ρίξει το πετρέλαιο κάτω από τα 80 δολάρια

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με την Τεχεράνη για μια νέα συμφωνία, που εξαρτάται από σημαντικές – και δύσκολες πολιτικές αποφάσεις εκατέρωθεν. Γιατί είναι σημαντικό το πετρέλαιο του Ιράν.