Με ανακοίνωσή του το City Football Group γνωστοποίησε ότι απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Παλέρμο, αφού η σικελική ομάδα κέρδισε τον περασμένο μήνα την προαγωγή της στην ιταλική β’ κατηγορία, στη Serie B.

Η Παλέρμο βρέθηκε στα κατώτατα κλιμάκια του ιταλικού ποδοσφαίρου, δηλαδή στη Serie D, όταν χρεοκόπησε το 2019 και έκτοτε ξεκίνησε την προσπάθεια επανόδου στις κορυφαίες κατηγορίες.

Παρά το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκαν οι όροι της εξαγοράς του πλειοψηφικού πακέτου, η ίδια η συμφωνία σηματοδοτεί τη δεύτερη αξιοσημείωτη κίνηση επενδυτικού ομίλου στο χώρο του ποδοσφαίρου στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες. Στις αρχές Ιουνίου είχε προηγηθεί η συμφωνία της RedBird Capital Partners να εξαγοράσει έναντι 1,2 δισεκατομμυρίων ευρώ την πρωταθλήτρια Μίλαν.

Διαβάστε ακόμα: Αλλάζει χέρια η Μίλαν – Ποια άλλη ομάδα κατέχει ο νέος ιδιοκτήτης

Ευρωπαϊκές ποδοσφαιρικές ομάδες έχουν βρεθεί στο στόχαστρο επενδυτικών ομίλων που αναζητούν ασφαλείς επενδύσεις. Τα δικαιώματα τηλεοπτικών μεταδόσεων συνεχίζουν να τροφοδοτούν τα «πορτοφόλια» του συγκεκριμένου κλάδου και επιπλέον το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο φέρνει πρόσθετες συμφωνίες και έσοδα.

Διαβάστε ακόμα: Η «χρυσή βίβλος» της Premier League: Εφτασε τα 8 πρωταθλήματα η Σίτι

Σημειώνεται ότι αριθμός ιταλικών ποδοσφαιρικών ομάδων βρίσκεται ήδη υπό τον έλεγχο διεθνών επενδυτών, με τις Αταλάντα, Βενέτσια, Τζένοα, Ίντερ, Μίλαν και Φιορεντίνα να έχουν πλέον αμερικανική οικονομική υποστήριξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι