Ο Όμιλος Olympia ανακοίνωσε τη συμμετοχή του σε γύρο χρηματοδότησης μέσω δανείου με δυνατότητα μετατροπής σε μετοχές, το οποίο δάνειο θα χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση της επέκτασης της Northvolt στον τομέα παραγωγής στοιχείων μπαταριών λιθίου και καθοδικών υλικών στην Ευρώπη.

Με αυτήν την χρηματοδότηση, η Northvolt θα έχει από το 2017 συνολικά εξασφαλίσει σχεδόν 8 δισεκατομμύρια δολάρια, προερχόμενα τόσο από ίδια κεφάλαια όσο και από χρηματοδοτήσεις, για την υλοποίηση του επιχειρηματικού της πλάνου. Στόχος είναι η προμήθεια βιώσιμων μπαταριών που θα οδηγήσει σταδιακά στη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και σε μια κοινωνία μηδενικών εκπομπών άνθρακα.

Ποια είναι η Northvolt

Από τη στιγμή της ίδρυσής της, έξι χρόνια πριν, η Northvolt έχει συνάψει συμβάσεις πωλήσεων με κορυφαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των BMW, Fluence, Scania, Volkswagen Group και Volvo Cars, συνολικού ύψους άνω των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρεία παρήγαγε την πρώτη της μπαταρία στο Gigafactory Ett που λειτουργεί στη Σουηδία, λίγο πριν από την παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2021 και πραγματοποίησε την πρώτη παράδοση εμπορευμάτων την άνοιξη του 2022.

Διαβάστε ακόμα: Ξεκίνησε και επισήμως στην Ευρώπη ο «πυρετός του χρυσού» στις μπαταρίες

Στον τελευταίο γύρο χρηματοδότησης συμμετέχουν επίσης κορυφαίοι διεθνείς επενδυτές, όπως, μεταξύ άλλων, οι Baillie Gifford, Goldman Sachs Asset Management και Volkswagen Group.

Ο ρόλος της Sunlight

Σημειώνεται ότι Στον Όμιλο Olympia ανήκει η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας, εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιομηχανικών μπαταριών μολύβδου-οξέος και ιόντων-λιθίου, καθώς και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας, η οποία προμηθεύει τις διεθνείς αγορές με καινοτόμα προϊόντα για περισσότερα από 30 χρόνια.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ομίλου, θα επιχειρηθεί «η προώθηση της ευρύτερης συνεργασίας μεταξύ εταιρειών που ανήκουν στην ίδια αγορά και να ενισχύσει το ανταγωνιστικό τους πλεονέκτημα διεθνώς»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις
Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός
Academia |

Παγκρήτια Δημοσκόπηση ΕΛΜΕΠΑ για την Ανάπτυξη: Πρόβλημα η Ακρίβεια, Ελπίδα ο Τουρισμός

Οι πολίτες της Κρήτης ζητούν περαιτέρω ανάπτυξη μέσω του τουρισμού αλλά με επιπλέον ενίσχυση των υποδομών. Pυλώνας ανάπτυξης είναι και οι εξαγωγές, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν τη προώθηση των τοπικών προϊόντων με κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία και κίνητρα προς τις επιχειρήσεις,

Tράπεζες: Προς το τέλος της μακροχρόνιας προσπάθειας εξυγίανσης των ισολογισμών τους
Επιχειρήσεις |

Όλο και πιο κοντά στην εξυγίανση οι ελληνικές τράπεζες

Οι βασικοί παράγοντες ενίσχυσης της κερδοφορίας των ελληνικών τραπεζών αναμένεται να είναι οι μειωμένες προβλέψεις μετά τον καθαρισμό των NPEs και η βελτίωση των εσόδων από την πιστωτική επέκταση