Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες της Wall Street σήμερα, καθώς οι επενδυτές επιβεβαίωσαν τις προθέσεις της Federal Reserve να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό, ακόμη και με πιο ταχείς ρυθμούς σύσφιξης της πολιτικής, όπως διαφάνηκε στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

Διαβάστε επίσης: Σχεδόν δύο κενές θέσεις εργασίας για κάθε άνεργο στις ΗΠΑ Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κέρδισε 0,22% στις 31.037 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,36% στις 3.845 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,35% στις 11.361 μονάδες.«Παράθυρο» για ακόμα αυστηρότερη νομισματική πολιτική προκειμένου να αποτραπεί ένας αποσταθεροποιητικός οικονομικός κύκλος που θα ενίσχυε περαιτέρω τις πιέσεις στις τιμές, αφήνουν κορυφαίοι αξιωματούχοι της Federal Reserve. Όπως προέκυψε από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Ιουνίου, υπήρξε ακραία ανησυχία που διαχέεται στις ανώτατες τάξεις της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τον πληθωρισμό – ο οποίος τρέχει με ετήσιο ρυθμό 8,6%.

Η αγορά ομολόγων 

Πάντως, η αγορά έδειξε να λαμβάνει σημαντική ώθηση από την αποκλιμάκωση του 10ετούς ομολόγου, η απόδοση του οποίου πλέον είναι παρόμοια με αυτή του 2ετούς. Στο 2,81% του ενός και στο 2,83% του άλλου αντίστοιχα, με την αντιστροφή της καμπύλης να προμηνύει ύφεση στην αμερικανική οικονομία. Έτσι, οι φόβοι της ύφεσης όχι μόνο παραμένουν στην αμερικανική αγορά, αλλά οι πιθανότητες πλέον είναι στο σενάριο ότι μπορεί και να έχει έρθει ήδη.Και αυτός ο φόβος οδήγησε και τις τιμές του πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, αντανακλώντας περαιτέρω μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της Chevron και της Diamondback Energy σημείωσαν πτώση περίπου 3%.Βέβαια, οι αναλυτές της Wall Street λένε ότι μια ύφεση μπορεί να είναι ήπια. Ήδη η Credit Suisse δήλωσε ότι βλέπει τις ΗΠΑ να αποφεύγουν την ύφεση, αν και μείωσε το στόχο του S&P 500 στο τέλος του έτους για να αντανακλά την επίδραση του υψηλότερου κόστους κεφαλαίου στις αποτιμήσεις των μετοχών.Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η ζήτηση στεγαστικών δανείων μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο που τα επιτόκια μειώθηκαν, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζικών Υποθηκών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street