Μικρή μείωση κατέγραψαν οι κενές θέσεις στην αμερικανική αγορά εργασίας, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, γεγονός που αποδεικνύει ότι οι φόβοι για την πορεία της αμερικανικής οικονομίας για την ώρα δεν έχουν επηρεάσει τη ζήτηση για νέο προσωπικό από τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα η έκθεση JOTS του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας, έδειξε πως οι κενές θέσεις εργασίας έφτασαν τα 11,25 εκατ. το Μάιο. Στα επίπεδα αυτά ήταν αισθητά χαμηλότερα από τις 11,68 εκατ. κενές θέσεις τον Απρίλιο, όμως και πάλι κοντά στο ιστορικό υψηλό του δείκτη. Είναι χαρακτηριστικό πως οι κενές θέσεις εξακολουθούν να ξεπερνούν τους διαθέσιμους εργαζομένους σε αναλογία 2 προς 1!

Διαβάστε επίσης: Ξενοδοχεία: Δεν έχετε εμπειρία, ούτε βιογραφικό, προσλαμβάνεστε!

Πραγματικά, με δεδομένο πως 5,95 άτομα δηλώθηκαν ως άνεργοι τον περασμένο μήνα, αυτό σημαίνει πως υπάρχουν 1,9 θέσεις διαθέσιμες για κάθε άνεργο, μια αναλογία που παραμένει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα για την αμερικανική οικονομία.

Εξάλλου, το λεγόμενο κύμα της Μεγάλης Παραίτησης καλά κρατεί. Αν και ο ρυθμός των παραιτήσεων υποχώρησε ελαφρά σε σχέση με τον περασμένο μήνα, τα 4,27 εκατ. των αποχωρήσεων δεν είναι διόλου μικρό νούμερο.

Την ίδια ώρα ο όγκος των απολύσεων παρέμεινε σταθερός στα 1,4 εκατ., ήτοι πολύ κάτω από τα προ της πανδημίας επίπεδα, καθώς οι εργοδότες επιθυμούν σε μεγάλο βαθμό να κρατήσουν και να αυξήσουν το προσωπικό τους.

Η έκθεση JOLTS δίνει μια αίσθηση για την εικόνα που διαμορφώνεται στην αγορά εργασίας, όπως θα καταγραφεί μέσα από την νέα έκθεση για την απασχόληση που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή. Σε αυτή εκτιμάται να καταγραφεί μια αύξηση στις προσλήψεις κατά 265.000 τον Ιούνιο. Έτσι, ο δείκτης της ανεργίας προβλέπεται να παραμείνει αμετάβλητος στο 3,6%, ήτοι κοντά στο χαμηλότερο σημείο εδώ και δεκαετίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή