Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται σήμερα η Wall Street, προσπαθώντας όμως να συνεχίσει την ανοδική ανατροπή που κατάφερε στη χθεσινή συνεδρίαση, όταν και ο Nasdaq πρωτοστάτησε. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,17% στις 31.021 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,05% στις 3.829 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,30% στις 11.288 μονάδες.

Στη χθεσινή συνεδρίαση ο Nasdaq κατάφερε μια μεγάλη ανατροπή, από το -2% στο +1,7%, δίνοντας το σύνθημα ότι μπορεί να συνεχίσει την αντίδραση εν μέσω bear market. Βέβαια σε αυτό βοήθησε και η αποκλιμάκωση του 10ετούς ομολόγου, η απόδοση του οποίου πλέον είναι παρόμοια με αυτή του 2ετούς. Στο 2,81% του ενός και στο 2,83% του άλλου αντίστοιχα, με την αντιστροφή της καμπύλης να προμηνύει ύφεση στην αμερικανική οικονομία.

Διαβάστε επίσης: Η «τέλεια καταιγίδα» για το ευρώ

H ύφεση μπορεί να ήρθε

Έτσι, οι φόβοι της ύφεσης όχι μόνο παραμένουν στην αμερικανική αγορά, αλλά οι πιθανότητες πλέον είναι στο σενάριο ότι μπορεί και να έχει έρθει ήδη. Και αυτός ο φόβος οδηγεί και τις τιμές του πετρελαίου κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, αντανακλώντας περαιτέρω μια πιθανή οικονομική επιβράδυνση. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μετοχές της ενέργειας δέχονται πιέσεις, διορθώνοντας από τις ισχυρές επιδόσεις του πρώτου εξαμήνου του έτους.

Διαβάστε επίσης: Η κατάρρευση των μετάλλων

Βέβαια, οι αναλυτές της Wall Street λένε ότι μια ύφεση μπορεί να είναι ήπια. Ήδη η Credit Suisse δήλωσε ότι βλέπει τις ΗΠΑ να αποφεύγουν την ύφεση, αν και μείωσε το στόχο του S&P 500 στο τέλος του έτους για να αντανακλά την επίδραση του υψηλότερου κόστους κεφαλαίου στις αποτιμήσεις των μετοχών.

Επίσης, η εστίαση σήμερα είναι στα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας τον Ιούνιο. Πολλοί επενδυτές αναμένουν να δουν τι ειπώθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Fed, την ώρα που οδεύει σε αύξηση των επιτοκίων \κατά άλλες 75 μονάδες βάσης στην επόμενη συνεδρίαση πολιτικής της στα τέλη Ιουλίου, αλλά η πορεία για τον Σεπτέμβριο είναι λιγότερο βέβαιη.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, η ζήτηση στεγαστικών δανείων μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, παρόλο που τα επιτόκια μειώθηκαν, σύμφωνα με την Ένωση Τραπεζικών Υποθηκών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street