Κάτω από τα 7.500 δολάρια υποχώρησε η τιμή του χαλκού την Τετάρτη, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια οικονομική επιβράδυνση συσσώρευσαν πιέσεις στα βιομηχανικά μέταλλα και διευρύνουν τις απώλειές τους από τα υψηλά ρεκόρ που καταγράφηκαν μόλις πριν από μήνες.

Οι ανησυχίες για την ζήτηση, η κρίση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, η απότομη επιβάρυνση στην οικονομία των ΗΠΑ, αλλά και η αναζωπύρωση του κορωνοϊού στην Κίνα, συνθέτουν ένα  δυσμενές τοπίο για την αγορά των μετάλλων.

Διαβάστε επίσης – Ενέργεια: Πώς η αγορά των μετάλλων αναπαράγει την κρίση του πετρελαίου

Μετά από μια πτώση 4,2% την Τρίτη στο χαμηλότερο κλείσιμο των τελευταίων 19 μηνών, ο χαλκός υποχώρησε σχεδόν 5% την Τετάρτη. Το αλουμίνιο, ο ψευδάργυρος και ο κασσίτερος υποχώρησαν επίσης.

Διαβάστε επίσης :«Κυνηγοί μετάλλων» στην Αφρική

Κακές ειδήσεις

«Δεν υπάρχουν αισιόδοξα νέα αυτή τη στιγμή, πραγματικά», δήλωσε στο Bloomberg, ο Φαν Ρούι, αναλυτής της Guoyuan Futures Co. «Η Ευρώπη, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν κινδύνους ύφεσης και δύσκολα μπορούν να συγκρατήσουν τον πληθωρισμό, που θα οδηγήσει σε νομισματική σύσφιξη που είναι πτωτική για τον χαλκό, ενώ στην Κίνα, η οικονομία αντιμετωπίζει διπλό πλήγμα από την έξαρση νέων κρουσμάτων και μία ασθενέστερη από την αναμενόμενη ανάκαμψη της ζήτησης».

Διαβάστε επίσης – ΤΟ LME ζητά απαγόρευση του ρωσικού χαλκού

Το τελευταίο τρίμηνο ήταν το χειρότερο για τα μέταλλα από τη μεγάλη οικονομική κρίση του 2008 και ο Ιούλιος έφερε μικρή ανακούφιση καθώς οι φόβοι για ύφεση κυριαρχούν στις αγορές.

Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, που θα δημοσιοποιηθούν αργότερα την Τετάρτη, αναμένεται να παρέχουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τον τρόπο σκέψης της τράπεζας για τη νομισματική σύσφιξη, ενόψει μιας ακόμα απόφασης για τα επιτόκια στα τέλη Ιουλίου. Οι πιθανότητες για συρρίκνωση της οικονομίας των ΗΠΑ είναι πλέον 38%, σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του Bloomberg Economics.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές