Στη ζώνη μεταξύ των 780 – 790 μονάδων παραμένει το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, έχοντας εμφανίσει όμως έντονη νευρικότητα με αρκετές εναλλαγές προσήμου σε δεικτοβαρείς τίτλους. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,77% στις 785,90 μονάδες, ενώ ο τζίρος ήδη ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

Πάνω από 12 μονάδες είναι η διακύμανσης σήμερα στον γενικό δείκτη, με τις τραπεζικές μετοχές να έχουν δημιουργήσει έντονη νευρικότητα με τις μεγάλες εναλλαγές, ειδικά από τη Eurobank και την Εθνική. Χαρακτηριστικό ήταν άλλωστε το γεγονός ότι γύρω στις 12:00 ο γενικός δείκτης πάλευε για το πρόσημο του, καθώς η Εθνική από το +5% έφτασε στο -1%, όπως και η Eurobank.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Επανήλθαν οι ανησυχίες για την Covid

Το κλίμα στην αγορά

Είναι εμφανές ότι το κλίμα στην αγορά μόνο θετικό δεν είναι, παρά την προσπάθεια σήμερα να αλλάξει την πτωτική πορεία που συντηρεί από τα τέλη Απριλίου.

Σε όλους τους ορίζοντες η τάση είναι αρνητική, με τον γενικό δείκτη να εισέρχεται σε ζώνη υπερπώλησης, χάνοντας το ψυχολογικής και τεχνικής σημασίας επίπεδο των 800 μονάδων εν ριπή οφθαλμού, που συνιστούσε εξάλλου και το κάτω άκρο της πτωτικής κίνησης.

Για τη συνέχεια, σύμφωνα με την Trader24, η περιοχή των 805 μονάδων είναι η βασική αντίσταση στο overshooting, με επόμενη στάση τις 772. Οποιαδήποτε ανοδική αντίδραση χωρίς βασική αιτία ή υψηλούς τζίρους δεν πρέπει να εκλαμβάνεται παρά ως ευκαιρία εκ νέου ρευστοποιήσεων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος, Eurobank, ΔΕΗ και Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη που ξεπερνούν το 2%, ενώ θετικά κινούνται οι Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, ΑΔΜΗΕ και Τitan.

Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 2,34%, ενώ πιέσεις δέχονται οι Motor Oil, Quest, ΓΕΚ Τέρνα και Jumbo.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders

Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες