Ανοδικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο προσπαθεί να καλύψει κάποιο από το χαμένο έδαφος των προηγούμενων ημερών, χωρίς όμως να μπορεί να ανακτήσει κρίσιμα επίπεδα. Ο γενικός δείκτης κινείται με κέρδη 0,58% στις 784,21 μονάδες, με τον τζίρο να είναι κοντά στα 11 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης – Ισχυρό το ριμπάουντ των ευρωαγορών

Αν και ο γενικός δείκτης άγγιξε στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ακόμη και τις 790 μονάδες, τελικά η ανοδική κίνηση οριοθετείται, αποτυπώνοντας την επιφυλακτικότητα πολλών αγοραστών ακόμη και σε αυτά τα επίπεδα των αποτιμήσεων. Άλλωστε, ο γενικός δείκτης έχασε με χαρακτηριστική ευκολία τις στηρίξεις των 785 – 790 μονάδων χτες, προβληματίζοντας πολλούς long για τη βιωσιμότητα των θέσεων τους.

Διαβάστε επίσης-Ασιατικά χρηματιστήρια: Επανήλθαν οι ανησυχίες για την Covid

Το κρίσιμο εύρος

Πλέον ο γενικός δείκτης κινείται στο μέσο ενός κρίσιμου εύρους για τη συνέχεια της εικόνας της αγοράς, υπό τα τρέχοντα μακρο-δεδομένα. Δηλαδή στο κάτω άκρο έχει τις 772 μονάδες και στο πάνω τις 805 μονάδες, με τις τελευταίες να πρέπει να ανακτηθούν με ισχυρό μάλιστα τζίρο εάν η αγορά δεν θέλει η προσέγγισή τους να αποτελεί ευκαιρία ρευστοποιήσεων.

Στο ταμπλό τώρα την άνοδο οδηγούν οι Μυτιληναίος, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, ενώ θετικά κινούνται οι Eurobank, Quest, ΟΠΑΠ, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, Aegean, Λάμδα, Ελληνικά Πετρέλαια και Σαράντης. Στον αντίποδα, η Τέρνα Ενεργειακή χάνει 3,19%, ενώ αρνητικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, Jumbo, Motor Oil και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών