H έντονη πολύμηνη πτωτικότητα της μετοχής των Starbucks (NASDAQ:SBUX) καταδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο την προεξοφλητική δυναμική μιας υφεσιακής δυστοπίας στο επόμενο διάστημα, με τον κλάδο λιανικής να πλήττεται υπέρμετρα, σαφώς εκτεθειμένος σε πληθωριστικές πιέσεις.

Πλέον, και μετά από έναν σταθεροποιητικού χαρακτήρα Ιούνιο, η μετοχή διατρέχει έναν σχηματισμό συσσώρευσης αντιμετωπίζοντας με ένα σερί 4 ανοδικών συνεδριάσεων το άνω όριο αυτού στα 79,90 δολάρια, διάσπαση του οποίου ενδέχεται να δώσει συνέχιση της κίνησης, με πρώτο στόχο το ύψος του σχηματισμού στην περιοχή των 100 δολαρίων.

Οι όγκοι είναι κρίσιμοι σε αυτό το σημείο και θα αξιολογηθούν επί τόπου, ώστε να πείσουν για την ενδεχόμενη διάσπαση, η οποία πρέπει να ακολουθηθεί μόνο μετά από επιβεβαίωση, με τη στήριξη προς το παρόν να φαίνεται στα 71,30, και βεβαίως να ισχύει ο στόχος στην πτώση των 52.

Για το β’ τρίμηνο, η εταιρεία ανακοίνωσε αυξημένα έσοδα σε τριμηνιαία βάση κατά 14,48% στα 7,63 δισεκατομμύρια δολάρια, με τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή να αγγίζουν τα 0,58 δολάρια, επίσης αυξημένα κατά 5%. Η εταιρεία μοιράζει 0,49 δολάρια ανά μετοχή μέρισμα, πέριξ του 2,4% ετήσιο, με payout ratio κοντά στο 51%, έχοντας απόδοση επενδεδυμένου κεφαλαίου 32,10 και λειτουργικό περιθώριο 11,55%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News